Hírek

2006.09.22. 18:41

A Fidesz kizárta dobálódzó képviselőt

A Fidesz és a Fidelitas is kizárta soraiból Goró Oszkár 15. kerületi Fidesz-frakcióvezetőt, a Fidelitas alelnökét, akiről kiderült, hogy részt vett a Szabadság téri rendbontásban - közölte Szijjártó Péter szóvivő pénteken.

BAMA

A Fidesz XV. kerületi elnöke azt mondta: ha Goró Oszkár mandátumot szerez az önkormányzati választáson, akkor erről le kell mondania. A politikus ezt arra reagálva jelentette be, hogy előzőleg Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője bemutatott egy olyan felvételt, melyen az látható, hogy Goró Oszkár kövekkel dobálja a köztévé székházát hétfőn éjszaka. Szijjártó Péter ugyanakkor hozzátette: beszélt Goró Oszkárral, aki arról számolt be, hogy nem követ, hanem egy üres sörösdobozt dobott a rendőrök közé, miután azt tapasztalta, hogy a rendőrök megütötték a Hír TV egyik munkatársát.

László Tamás, a Fidesz XV. kerületi szervezetének elnöke, országgyűlési képviselő az MTI érdeklődésére elmondta: Goró Oszkárnak megválasztása esetén mandátumáról le kell mondania. A politikus hozzátette: információi szerint Goró Oszkár egy újságíró védelmében lépett fel, ám az biztos, hogy hivatalos szerveket, rendőrt nem lehet megdobálni. "Ez egy minősített dolog a mi álláspontunk szerint". Mint mondta, ha az emberek erkölcsi felháborodása miatt "spontán demonstráció alakult ki, amely békés és csak a gondolatait fejezi ki, azzal mi teljesen egyetértünk. (...)  hogy ebből bizonyos részek, egységek (...) ilyen randalírozásba csapnak át, azt a legmesszebbmenőkig elítéljük".

Hangsúlyozta: minden jelöltet arra kért a kerületben, hogy egyáltalán ne menjenek ki a demonstrációkra. Ha mégis kimennek adjanak a történtekről tájékoztatást. Hozzátette: azt is kérte a kerületi jelöltektől, ha a helyszínen vannak csillapítsák az  embereket, "az egésznek a békés jellegét igyekezzenek megőrizni".
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!