Hírek

2006.08.29. 16:28

Új vezetője van a Vasárnapi Újságnak

Szeptember elsejétől Kerényi György, a Rádió C (roma kisebbségi rádió) korábbi főszerkesztője irányítja adófőszerkesztőként a Kossuth adót – tudatta kedden a Such György által vezetett közrádió. A közlemény szerint Belénessy Csaba, a Duna Televízió volt alelnöke a Vasárnapi Újság című műsor új felelős szerkesztője lesz.

Sz. Sz.–T. G.–É. S.

„Such György, a Magyar Rádió elnöke három hete kért fel, hogy legyek a Kossuth Rádió adófőszerkesztője” – mondta lapunknak Kerényi György. A Rádió C korábbi főszerkesztője egy hete mondott igent a felkérésre. Kerényi igen megtisztelőnek és nagy kihívásnak nevezte új feladatát. Belénessy Csaba, a Vasárnapi Újság új felelős szerkesztője már belépett a rádióhoz, de az elnökkel kötött megállapodás értelmében egy hónapig nem kíván nyilatkozni a Vasárnapi Újsággal kapcsolatos konkrétumokról. Mindezt maga az új felelős szerkesztő közölte lapunk érdeklődésére.

Egyébként Belénessynek nem ismeretlen terep az új munkahelye, 1990-ben a Vasárnapi Újság műsorvezetőjeként dolgozott a közrádiónál, de az MTV-nél is tevékenykedett. Mintegy másfél éve a Duna Televíziótól távozó újságíró magasnak tartott végkielégítése miatt került a támadások kereszttüzébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!