Hírek

2006.08.10. 11:05

Erdei mégsem jó reklámarc itthon?

Erdei Zsoltról végre elismerően szól a német média. A ZDF televízió miatta hosszabbítja meg Universummal kötött korábbi megállapodását. Itthon azonban a cégeknek nem vonzó a neve, nincs komoly egyéni reklámszerződése.

BAMA

Német közönségnek német világbajnok kell! A zuhanyhíradó szerint ez a vezérfonal ösztökélte az Universum Box-Promotion vezetőjét, Klaus Peter Kohlt és a társasággal szerződéses viszonyban álló ZDF televíziót arra, hogy a klub két félnehézsúlyú öklözőjét, az uralkodó WBO-világbajnok Erdei Zsoltot és az egykori EBU-bajnok Thomas Ulrichot összeeressze. Persze ezt a pletykát Kohl már a mérkőzés előtt is határozottan cáfolta, csupán annyit felelt, hogy arra kíváncsi, ki is a legjobb félnehézsúlyú a vidéken és az istállóban. Nos, Erdei Zsolt Oberhausenben világossá tette főnöke számára azt, amiben már jóval az első gongszó előtt ő maga biztos volt: hogy ő a jobb bokszoló. Nem engedte érvényesülni Ulrichot, végig „könnyedén” mozgott, remekül védekezett, ballal remekül talált be.

- Úgy érzem, pályafutásom eddigi legjobb formáját nyújtottam. És még nem adtam ki mindent magamból, körülbelül ötven százalékot hoztam csak ki. Még a tizenkettedik menetben is »haraptam« - értékelt hatodik címvédése után Erdei Zsolt. - Bevállalhattam volna a rizikót, hogy nekimegyek és kiütöm a gatyájából, de semmiképpen sem akartam belelépni egy kellemetlen pofonba. Biztosan látványosabb lett volna így, de inkább arra törekedtem, hogy meggyőző legyek. Elvégre mégiscsak ő szerepelt otthon!

És tényleg meggyőző volt, ez pedig a címvédő meccs utórezgéseiből is leszűrhető. Az egy dolog, hogy az utolsó gongszó után elégedetten mosolygott a ringben Kohl úr. Sokkal fontosabb, hogy 5,2 millió tévénézőt vonzott, amiért hálája és elégedettsége jeléül a ZDF hajlandó meghosszabbítani az UBP-vel jövőre lejáró szerződést. És a német lapok is végre elismerően írtak róla.

- Nem hiszem, hogy ezzel a győzelemmel most egy csapásra berobbantam Németországban. Inkább azt mondom: elindultam a lépcsőn a csúcs felé. Azért dolgozom, hogy pénzem legyen. Hogy a győzelmekkel hírnevet és elismerést szerzek, nekem csak jó, hiszen az több pénzt is jelent.

Néhány hazai lap szerint az Ulrich elleni parádéért 450 ezer eurót (122,5 millió forint) kapott, ám Erdei ezt határozottan cáfolta. Mint mondta, amit átutalnak neki közelíti, de nem éri el ezt az összeget. Talán majd a következő címmeccs díja lehet ennyi. A magyarországi cégek sem bombázzák agyon reklámszerződésekkel. Az egyik német érdekeltségű barkácsáruházlánc a közelmúltban köszönte meg neki az együttműködést, mert reklámpolitikáját megváltoztatta. Erdei elárulta: egyelőre nincs kilátásban hasonló egyéni megállapodás. (Menedzsere, Dámossy Zsolt szerint ebben közrejátszik, hogy itthon a profibokszpiacon túl sokan hir- detik magukat világelsőnek, és a kínálat miatt a vállalatok sze- mében devalválódott a világbaj- noki cím értéke, már nem jelent akkora vonzerőt.)

- Az tény, hogy nincsenek anyagi gondjaim - tette hozzá Madár. - Azon vagyok, hogy nyugodt jövője legyen az egész családomnak.

Még egy ideig tehát gyűjti a pénzt, legközelebb vagy januárban vagy decemberben próbál ezért tenni valamit a ringben. Sejtelmesen megjegyezte: mostani formáját tekintve akár tíz évig is bokszolhatna még, de annyi ideig nem akar. Már tudja, hogy mikor fogja abbahagyni, de ezt csak az általa utolsónak tekintett, remélhetőleg győztes mérkőzés után fogja bejelenteni. Addig pedig a lehető legjobban óhajtja kihasználni, hogy Ulrich helyett ő lett a németek világbajnoka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!