Hírek

2006.06.18. 14:06

Tetszik nekünk a Gyurcsány-csomag?

A közvéleménykutatók szerint az embereknek tetszik az új kormány gazdaságpolitikája habár sötéten látják a mezőgazdaság jövőjét

MTI

A költségvetés egyensúlyával, az infrastrukturális fejlődéssel és az  egészségügyi ellátással kapcsolatosan pozitívak a lakosság várakozásai, a közélet tisztaságát, a demokrácia helyzetét illetően azonban a többség nem számít javulásra az elkövetkező négy évben. A Marketing Centrum június elején végzett, és szombaton nyilvánosságra hozott felmérése szerint a megkérdezett felnőtt  lakosság 90 százalékának van valamilyen véleménye a második Gyurcsány-kormány elképzeléseiről.
A legtöbben a költségvetés egyensúlyában várnak javulást, ezen  kívül lakóhelyük infrastrukturális fejlődésében és az egészségügyi  ellátás színvonalában is többen számítanak pozitív változásra, mint  rosszabbodásra.

Az adatfelvétel időszakában már sokat lehetett hallani az új kormány terveiről, bár a konkrét elképzelések még csak találgatások és kiszivárogtatások formánjában kerültek a közvélemény elé.

A közélet tisztaságát, korrupciómentességét valamint a  demokrácia helyzetét illetően viszont a legtöbben borúlátóak, és a  mezőgazdaság helyzetével kapcsolatban is negatívak a várakozások.

Ezek is érdekelhetik