Hírek

2006.06.21. 14:02

Svédország is a nyolcaddöntőben

A B csoport záró fordulójában Anglia és Svédország 2-2-es döntetlent játszott egymással a németországi labdarúgó-világbajnokságon, így a már korábban továbbjutott szigetországiak mellett a skandinávok is biztosították helyüket a nyolcaddöntőben.

BAMA

Az első félidőben az angolok irányították a játékot, az sem zökkentette ki őket a ritmusból, hogy támadójuk, Michael Owen a 2. percben súlyosnak tűnő sérülést szenvedett és le kellett cserélni: passzolás közben kifordult a jobb térde. (Mint később kiderült Owen olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a versenysorozat további mérkőzésein már nem játszhat.) A szigetországiak többet birtokolták a labdát és veszélyesebb támadásokat vezettek ellenfelüknél, megérdemelten zárták előnnyel a nyitó játékrészt.

A második 45 percben a svédek átvették az irányítást, sokkal veszélyesebben játszottak ellenfelüknél. A szigetországiaknak elsősorban a szögletek hárítása okozott gondot. A skandinávok a góljuk mellett kétszer a felső kapufát találták el. A hajrában egy váratlan ellentámadás végén a csereként beállt Gerrard góljával az angolok szereztek ismét vezetést, amire Larssontól "postafordultával" érkezett a válasz.

Két ellentétes félidő után döntetlennel végződött a találkozó, ami azt jelenti, hogy az első helyen Anglia, a másodikon Svédország jutott tovább a csoportból. A nyolcaddöntőben Anglia-Ecuador és Németország-Svédország meccsekre kerül sor.

29. perc: Beckham csavart kapura egy szabadrúgást a bal szélről, az oldalvonal közeléből, Isaksson a kapu fölé ütötte a léc alá tartó labdát.
34. perc: a svéd védők röviden szabadítottak fel, a kifejelt labdát J. Cole mellel maga elé tette, majd jobb külsővel 28 méterről a bal felső sarokba bombázta, a labda a kapufáról vágódott a hálóba (0-1).
51. perc: Linderoth baloldali szöglete után Allback az ötös sarkáról a léc alá csúsztatta a labdát (1-1). Ez volt a vb-k történetének 2000. gólja.
55. perc: Kallström végzett el szögletet a jobb oldalról, Larsson három méterről megcsúsztatta a labdát, amit Robinson a felső kapufára ütött.
59. perc: újabb svéd szöglet okozott zavart az angol védelemben. Linderoth beadása után Lucic visszafejelt labdáját Mellberg 13 méterről a felső kapufára lőtte.
85. perc: J. Cole a tizenhatos jobb oldaláról emelt a hosszú oldalra, ahol Gerrard 6 méterről a hálóba fejelte a labdát (1-2).
90. perc: Edman hatalmas bedobása után a labda mindenki feje felett átszállt a kapu előtt, Larsson eszmélt a leggyorsabban és 3 méterről a hálóba továbbított (2-2).

Ezek is érdekelhetik