Hírek

2006.04.23. 21:43

A független képviselő a híd szerepét töltené be

Gyenesei István, a SOMOGYÉRT Szövetség jelöltje győzött a somogyi 6., nagyatádi központú választókerületben a szavazatok 57,52 százalékát elnyerve Kuzma László (Fidesz-KDNP) előtt, aki a voksok 42,48 százalékát szerezte meg. Mint mondta, a parlamentben a híd, a hiteles közép szerepét szeretné betölteni a kormánypártok és az ellenzék között.

BAMA

"Olyan ez, mint az angol gyep, azaz, ha valaki sokáig dolgozik, akkor előbb utóbb meglesz az eredménye" - mondta az MTI-nek Gyenesei István a győzelemhez vezető utat értékelve. Hozzátette: mögötte 17 év szolgálat áll a megye élén. A Somogyért Egyesület, egyúttal a megyei közgyűlés elnöke, akit  pártoktól független jelöltként az MDF is támogatott, rámutatott: sem őt, sem az által vezetett Somogyért Egyesület nem valami ellen, hanem valamiért dolgozik. "Üzenet ez a politikusoknak is, hogy bár sokkal nehezebb, de így is lehet" - fűzte hozzá. A legfeljebb 10 külföldön leadott szavazat bevárása miatti 98,59  százalékos feldolgozottságánál meglévő jelentős szavazatkülönbség  (3487) nem befolyásolja a végeredményt. A kijelölt választókörben mintegy 400 szavazatot adtak le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!