Hírek

2006.01.24. 00:00

Még keresik a családirtókat

Nem jutottak közelebb a rendőrök a horgosi Szalma család gyilkosaihoz. Továbbra sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a tettes Magyarországon keresendÕ.

Nagy Eszter Dóra

Továbbra is csak találgatások vannak arról, miért kellett meghalnia a hattagú horgosi Szalma családnak. Napokkal a kegyetlen vérengzés után, tavaly februárban Jovan Prijics, a belgrádi különleges ügyészség fÕügyésze arról számolt be, hogy maffialeszámolás történt, és ezt operatív információk bizonyítják. Egy belgrádi napilap azt is tudni vélte, hogy a család hitelezÕi között kell keresni a tettest.

A magyar határtól mindössze három kilométerre lévÕ Horgoson tavaly január 24-én ölték meg Szalma Nándort, édesapját és édesanyját, feleségét, Nellit, valamint kisfiát, Dávidot és kislányát, Bettit. A mészárlást február 1-jén a családfÕ apósa fedezte fel. A nagyszülÕket, Szalma Józsefet és Jolánt a melléképületben késsel ölte meg az egyik bérgyilkos. A rendÕrség rekonstrukciója szerint eközben a másik gyilkos a nagy házban lÕtte agyon a családot. A csengetésére kiérkezÕ Nellit az ajtóban ölte meg, késÕbb a holttestét felvitte az asszony félemeleti szobájába. A ház ura, Nándor a konyhában végezte. A kis Dávid az elsÕ emeleti, testvére, Betti a másik emeleten lévÕ szobájában halt meg. A lakásból és a birtokról semmi sem tÛnt el, ez igazolja, hogy a cél a család kiirtása volt.

A nyomozásba a magyar rendÕrség is bekapcsolódott. Egy négyfÕs nyomozócsoport foglalkozott az üggyel. Kivizsgálták az esetleges magyar szálakat, ám úgy tudni: eredményre nem jutottak. Kérdéseinkre nem kívántak reagálni arra hivatkozva, hogy az ügyet alapvetÕen nem a magyar hatóságok próbálják feltárni. Csak annyit árultak el, hogy még mindig nincs kizárva az a lehetÕség, hogy magyar szála lehet a brutális bÛncselekménynek. Korábban felröppent, hogy egy magyarországi építési beruházás miatt kellett meghalnia a családnak, és a gyilkosságot egy szegedi irodában tervelték ki, de a rendÕrség azóta sem reagált erre a felvetésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!