Hírek

2005.12.20. 00:00

Magyar: a nem tüntetők iskolai dolgozatot írtak

Az Oktatási Minisztérium információi szerint dolgozatot írattak mind az öt tanítási órán a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Gimnáziumban azokkal a diákokkal, akik nem vettek részt az egyházi iskolák pénteki tüntetésén.

Éber S.

Magyar Bálint tárcavezető ezért vizsgálat lefolytatását kéri az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól. „A közoktatási törvény szerint diákokat, szülőket törvénytelen arra kényszeríteni, hogy megvallják politikai hovatartozásukat” – jelentette ki hétfőn az Országgyűlésben a miniszter. Magyar szerint arra is volt példa, hogy akik nem mentek tünteni, azoknak orvosi igazolást kellett hozniuk.

„Pénteken a Constantinum-intézmény városban maradt diákjai pénteken óránként egy-egy öt-tíz perces feladatlapot írtak” – tájékoztatta lapunkat Mayer Tamásné. Az intézmény igazgatója szerint a különböző tantárgyakból íratott feladatlapokat nem is osztályozták, szó nincs tehát retorzióról. A lapokat azért íratták, hogy bizonyítani tudják, a diákok nem az iskolaudvaron vagy az utcán csavarogva, hanem szaktanárok felügyelete alatt, órákon töltötték el délelőttjüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!