Hírek

2005.10.18. 00:00

Tony Levin, a basszuskirály

A Tony Levin Band több mint a részek összessége: Tony Levin, Jerry Marotta, Larry Fast és Pete Levin rendhagyó módon nyúl a progresszív rock gyökereihez.

Váczy

[caption id="" align="alignleft" width="178"] Csak a nagyok mellett játszik
[/caption]Egyrészt az elmúlt két évtized előremutató művészeinek példájára, másrészt saját hajlamuk miatt. Tony Levin 1976 óta a Peter Gabriel Band tagjaként zenélt és Peter valamennyi albumán játszott. Jelenleg King Crimsonékkal „hajt”, 1981 óta egy tucat sztár lemezén basszusgitározott. Például John Lennon, Pink Floyd, Paul Simon, Alice Cooper, Lou Reed, Laurie Anderson, a Dire Straits, David Bowie albumain. Néhány olasz muzsikus is szívesen hívta Tonyt: Claudio Baglioni, Gigi D’Allesio, Ivano Fossati, Fiorella Mannoia, Raf, Eros Ramazotti és Vasco Rossi. Tony 1994 óta ad ki szólólemezeket. Legutóbbi albuma, a Double Espresso című, egyik fergeteges fellépését örökíti meg. Találkozhatnak vele ma este az A38 hajón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!