Hírek

2005.09.02. 00:00

Sztárok nélküli pattogtatás a Városligetben

Hegyi Á.

Repül az idő, jövő hét szombaton, szeptember 10-én már a 13. Adidas Streetball-döntőt rendezik meg a Városligeti Műjégpálya betonteknőjében. Az 1993-ban útjára indult országjáró sorozat hihetetlen tempóban, szinte percek alatt hódította meg a magyar fiatalokat. Ami nem is csoda, hiszen akkoriban már javában dúlt a vidéki kosárlabda láz. Szolnokon, Körmenden, Zalaegerszegen, Dombóváron, Miskolcon mindig volt néhány ezer fiatal, akik 3+1 fős csapatukkal egy palánkra végigjátszották az egész napot, reggeltől estig.

Idén sem volt ez másként, a sorozat május 28-án Kőbányán rajtolt, majd következett Debrecen, Szekszárd, Békéscsaba, Paks, Körmend és Dombóvár. Valamennyi helyszín kategóriagyőztesei meghívást kaptak a városligeti döntőre, az ő nevezesi díjukat a Nemzeti Sporthivatal állja. Rajtuk kívül persze mindenki nevezhet, aki kedvet érez egy kis mozgáshoz.

A szervezők számos izgalmas és érdekes sport- és kulturális programmal készülnek. Idén viszont nem sikerült idecsábítani egyetlen NBA-sztárt sem (járt már a Városligetben Moses Malone és Antoine Walker is), ugyanis a kiszemeltek, Tim Duncan, Kevin Garnett, Tracy McGrady és LeBron James éppen reklámfilmet forgatnak. Aki kimegy a műjég hűlt helyére, az nélkülük sem fog unatkozni, az biztos.

Ezek is érdekelhetik