Hírek

2005.08.18. 00:00

Tényleg felgyorsul a Szentendrei út felújítása?

A folyamatos esőzés miatt ugyan megváltozott az ütemterv, de ma megkezdődik a Szentendrei út felújítása. Aki teheti, két hónapig kerülje el a környéket.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Az eső miatt már két napot csúszott a Szentendrei út felújítása. Azt ígérik az illetékesek, ma mindenképpen megkezdődik a munka.
[/caption]– Az állandó esőzés miatt folyamatosan változik az ütemterv. Ilyen időben nem lehet dolgozni, hiszen a víz kimossa a cementet a betonból. Ma valószínűleg csak előkészítési munkákat végzünk – mondja szerda reggel Horváth József művezető, miközben a Szentendrei úti forgalmat szemléli. Budapest egyik legforgalmasabb útján tegnap reggel még akadálytalanul, jó tempóban lehetett haladni. Így az autóval munkába induló óbudaiak, békásmegyeriek pontosan érkezhettek meg munkahelyükre. – Direkt egy fél órával korábban indultam el otthonról, mert a kihelyezett tábla alapján azt hittem, hogy szerdán már biztosan útlezárás lesz. Ott ugyanis hétfői munkakezdést olvastam. A dugó most szerencsére elmaradt, de a Szentendrei úttal kapcsolatban nem árt az elővigyázatosság – hadarja sietve Soproni Erzsébet, aki negyed óra alatt ért be Budakalászról. Mától azonban akár a duplájára is szükség lehet, hiszen a Mozaik utcai felüljárótól a Vörösvári útig munkagépek veszik birtokba az útszakaszt. A kígyózó kocsisor, a csigatempójú araszolás borítékolható.

– A tervek szerint akkor kezdődik az aszfaltmarás. A régi burkolat már rengeteg helyen sérült, repedezett. Az új réteg terítése valószínűleg a jövő héten kezdődhet. Félpályás útlezárás lesz, tehát egy, illetve két sávon tudnak majd közlekedni a gépjárművek – avat be a részletekbe Horváth József, aki már számos hasonló méretű felújításban vett részt szerte a városban. A tapasztalt szakember szerint az eredetileg kitűzött hatvannapos határidőn belül sikerül majd végezni a munkával, persze ehhez csapadékmentes időjárás is szükségeltetik. A művezető lapunknak megígérte, hogy a munkásokon semmi nem fog múlni. Kora reggeltől akár este nyolcig is „lapátolnak” majd.

– Ezt nem hiszem el! A Szentendrei utat mindig felbontják valahol. Csak egyszer kellene normálisan megcsinálni. Nap mint nap erre járok, és olyan szinte nincs is, hogy ne találkozzak valamilyen forgalomkorlátozással. Remélem, most több évig kitartó aszfaltot terítenek, mert már elegem van a dugókból – fakad ki Krausz Zoltán a Flórián téri bevásárlóközpontba igyekezve. A munka dandárja azonban csak a jövő hét elején kezdődik. A Betonút Rt. munkatársai ugyanis a Mozaik utca és a Pók utca közötti szakaszt is újjávarázsolják. Szegélyépítéssel összekötött aszfaltozással tüntetik el a télen keletkezett „szépséghibákat”.

Sokba kerül a felújítás

A Flórián tér és a Mozaik utca közötti szakasz felújítása 300 millió forintba, míg a Pók utcáig tartó ütem ennek majdnem kétszeresébe, 550 millió forintba kerül. A számlát a főpolgármesteri hivatal mint a Szentendrei út tulajdonosa állja – tudtuk meg a városháza sajtóosztályától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!