Hírek

2005.08.16. 00:00

Szennyezés: még egy hónap az eredményig

F. K.

A Belügyminisztérium szakértői intézete várhatóan egy hónap múlva számol be arról, hogy a dorogi hulladékégetőből általuk vett minta tartalmaz-e rákkeltő anyagot. Mindezt Kovácsné Trázsi Csilla, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense jelentette be tegnap. Emlékezetes, korábban egy független laboratórium már kimutatta a veszélyes rákkeltő anyagokat a szemétégető területén begyűjtött iszapmaradványokból. A sajtóreferens kifejtette: a rendőrség és a független laboratórium ugyanarról a 15 helyről vett mintát múlt héten, így lehetőség lesz arra, hogy két, egymástól független elemzés készüljön ugyanabból a vizsgálati anyagból.
Kovácsné emlékeztetett arra, környezetkárosítás miatt ismeretlen tettes ellen július 15-én indított eljárást a rendőrség. A feljelentést a környezetvédelmi felügyelőség tette, mivel július 8-án lakossági bejelentést kaptak arról, hogy fekete iszap található a csatorna Kenyérmezei patak felőli végén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!