Hírek

2005.08.16. 00:00

Ma is botrányos állapotok az Andrássyn

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="120"] Jegyzőkönyv Az önkormányzat a kivitelezőt kényszeríti az állagmegóvásra
[/caption] – Az építési osztályon elkészült jegyzőkönyv alapján a hivatal kötelezi a kivitelezőt az állagmegóvásra, illetve a kárelhárításra. Ez az irat el is készült, továbbítottuk a szóban forgó cégnek. Amennyiben ennek a felszólításnak nem tesz eleget, az önkormányzat bírságot szabhat ki a kivitelező számára. Idáig azonban nem szoktak az ügyek eljutni, csak ritkán fordulnak elő ilyen esetek. A munka megkezdésére általában egyhetes határidőt kapnak a kötelezettek – mondta a Reggelnek Fürst György alpolgármester.

Lapunk tíz nappal ezelőtt járt a hatodik kerületi Andrássy út 27. szám alatti házban. A közös képviselő és a tulajdonosok elkeseredetten mutatták az áldatlan állapotokat. A lakók a negyedik emeleten keresztül áznak be, edényekbe gyűjtik a vizet, ha esik az eső. Több helyen hatalmas nejlonokkal óvják a lakásban lévő értékeket. A kivitelező által végzett tetőfelújítás szakszerűtlenségéről korábban már hivatalos véleményezés készült. A mostani önkormányzati jegyzőkönyv óvatosabban fogalmazott. A helyszínen vizsgálódók csak valószínűsítették ezt. Az önkormányzat három évvel ezelőtt adta el az épület tetőterét egy kft.-nek. A szerződés szerint a cég köteles hetvenmillió forintot a társasház felújítására fordítani. A tetőnél végzett munka miatt azonban a lakók félnek, mert bármikor beszakadhat a plafon, és a beázások mindennaposak. Életveszélyes a kéményhasználat és az elektromos hálózat. A liftet egy éve elbontották, azóta sem pótolták. A padlástéren a dúcolatot tartó csavarokat a kivitelező elvágta. Így történhetett meg, hogy az egyik lakásban leszakadt a plafont rögzítő szerkezet. Nemrég készült el az a tanulmány, amely a házban három lakást életveszélyessé nyilvánított. A közös képviselő másfél éve járja a szakhatóságokat, hogy történjen valami, eddig hiába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!