Hírek

2005.08.15. 00:00

Féltik a szülők gyermekeiket az új játszótéren

Olvasóink lakótelepének közelében új játszóteret építettek. A szülők féltik gyermekeiket az ide állított két mászókától.

BAMA

Olvasóink attól tartanak, megismétlődik a 2001-ben történt tragédia. Emlékezetes, négy évvel ezelőtt egy kisgyermek feje szorult be egy mászókába, s mire a segítség megérkezett, a csöppség már megfulladt. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ki és milyen gyakran ellenőrzi a játszótéri eszközök minőségét?

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség legutóbb idén április közepén tartott piacfelügyeleti ellenőrzést a játszótéri eszközöket forgalmazó cégeknél – mondták lapunk érdeklődésére a hivatal sajtóosztályán. Hozzátették, a kutakodás most csak azokra a termékekre terjedt ki, amelyeket 2004. február 1-je után hoztak forgalomba. Megtudtuk, a gyártók és forgalmazók fellelése komoly kutatómunkát igényelt. A játékok zöme hazai terméknek bizonyult. A vizsgálatban szereplő három megyében és a fővárosban összesen tíz-tíz játszótéri- eszköz-gyártót és -forgalmazót ellenőriztek az FVF szakemberei. A gyártók közül négy, míg a kiskereskedések közül öt esetben állapítottak meg hiányosságot. A kifogások döntő többsége nem a minőséget, hanem a veszélyességet érintette. A szülők kérdésére azt javasolták a hivatalban, hogy kérjenek egyéni szakvéleményt a hivataltól.

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

Tel.: (36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!