Hírek

2005.09.01. 00:00

A sarki hentes előre ledarálja a disznóhúst

Olvasónk rendszeresen azzal szembesül, hogy a sarki hentes már a nap elején ledarálja az eladásra szánt húst. Szerinte ez szabálytalan.

BAMA

Olvasónk tapasztalatai szerint a hazai boltok húspultjainak többségén még most is mindennapos látvány a darált hús. Azaz nemcsak a náluk lévő hentesnél, hanem a nagyobb áruházakban is lehet ilyesmit látni. Kérdés, szabad-e egyáltalán így húst árulni?

– Darált húsféléket csak két esetben árusíthatnak az üzletek – mondták érdeklődésünkre a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség sajtóosztályán. Hozzátették, ezek közül az egyik, amikor azt egy engedélyezett és csak e célra fenntartott helyiségben dolgozzák fel, majd külön becsomagolják. Erre azért van szükség, mert a darálás során többszörösére nő a hús felülete, és ezzel együtt a fertőzés veszélye is.

A munkákról egyébként minden esetben gyártmánylapot kell készíteni, amelyen fel kell tüntetni a hús fajtáját, tömegét és készítési idejét. Ezt minden csomaghoz csatolni kell. Nagyon fontos, hogy a fogyaszthatósági idő nem lehet több huszonnégy óránál. A másik megoldás, amikor a vevő kérésére a hentes előtte végzi el e munkát. Olvasónk kérdésével kapcsolatban elmondták, amenynyiben bejelenti, melyik üzletről van szó, a felügyelőség munkatársai kiszállnak a helyszínre.

KÉRJÜK, írja vagy telefonálja meg, miről szeretne olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel.:(36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected]

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel.:(36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!