Hírek

2005.07.22. 07:37

Vajda Pál – Atkári János: Deák igenis csúsztatott!

Zsidai P.

Az útfelújításokkal kapcsolatos ötvenszázalékos spórolást lapunk kérdésére Vajda Pál és Atkári János főpolgármester-helyettes is megerősítette. Mindketten hamisnak nevezték Deák Andrásnak, a közbeszerzési bizottság elnökének előző napi szavait. Szerinte csak a teljes körű útfelújításokban sikerült megtakarítani. Kátyúzásban, hídfelújításban, részleges felújításban drágábban vállalják a kivitelezők. Deák a tavalyi és az idén júniusig rendelkezésre álló árakat hasonlította össze.

Atkári a Reggelnek elmondta, ezeket a tendereket még tavaly ősszel írták ki, eredményt pedig májusban hirdettek. Demszky tehát igazat mondott. A főváros még ősszel elkészítette a tendereket, hogy megelőzze a többi települést, amelyek szintén igényelnek majd állami forintokat. Atkári szerint a gyorsaságra azért volt szükség, mert várható volt, hogy a kivitelezők az először megjelenő tendereknél komoly árversenybe kezdenek.

Ez be is igazolódott, a nyertesek tizenhárom helyett nyolcmilliárd forintért vállalták el az aszfaltozást. – A később kiírt tendereket pedig valóban drágábban vállalták, de ezeket az árakat hiába hasonlítja össze Deák András – mondta a Reggelnek Atkári.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!