Hírek

2005.06.07. 00:00

A főváros vezetői büszkék a kátyúikra

Balaton Balázs

Vajda Pál főpolgármester-helyettes büszkélkedett tegnap, amikor bejelentette: „csak” 208 kátyú van Budapesten. Sok vagy kevés? Mindenki döntse el maga, amikor defektet kap, kitörik autójának tengelye vagy mindössze a dísztárcsája törik el. Ha ezt vesszük, akkor még az egy is sok.
Azonban mindenki tudja, hogy ez a 208-as szám csak reklámfogás. Több ezerre tehető a gödrök száma a fővárosban. Hiszen a mellékutcákban, a külkerületekben, ahol a városvezetők nem számolnak, a kátyú még létezik. Biztosan jó érzés lehet hátradőlni a székben és elmerengeni: „ez igen! Milyen városvezetők vagyunk? Na, milyenek? Nagyon jó városvezetők vagyunk! Hiszen márciusban megígértük: május végére 200 alá csökken a gödrök száma, amelyek miatt anyu mindig csuklik. Nem sikerült. De majdnem. Nem baj. Ettől még jó városvezetők vagyunk!”
Valahogy így történhetett tegnap este a főpolgármester és helyettesei otthonában. Biztosan jó ez a számolgatás? Ha viszont tudják, hol az a 208 kátyú, miért nem tömik be? Ha betömnék, akkor nem kellene önmagukat fényezniük a fővárosi politikusoknak. Hiszen akkor esetleg még kedvelnénk is őket, és még anyu sem csuklana.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!