Hírek

2005.06.08. 00:00

A csalódott emberek és az állatkert esete

Szerdahelyi Csaba

Az Állatkertről példát vehetnének a politikusok. Nem úgy értem! Csak arra gondolok, hogy a Városligetben teljes a nyugalom. Oda mostanság – s jó néhány éve – szívesen járnak az emberek. S nemcsak a sok-sok gyerek, hanem a felnőttek is.
Amióta nem csak pénzt fektetnek az állatkertbe, hanem aranyos ötletekkel állnak elő a vezetői, a béke szigete. Még Persányi Miklós kezdett igazgatóként az igazi munkához. Sajnos Persányit azóta beszippantotta a politika, a zöldminisztérium bársonyszékét koptatja, de úgy hírlik, miniszterként is figyel egykori kedvenc munkahelyére.
Lehet itt biológiaórát tartani, el lehet mesélni a városi, a háziállatokat is csak hírből ismerő gyerekhadnak, hogy az állattal sokszor kevesebb a gond, mint az emberrel. És akkor a politikusokról még említést sem tettünk. A diákokat (és szüleiket) amúgy is csak választási kampány idején pókhálózzák be a politikus nénik és bácsik. Különben meg nyakunkon a vakáció, ne traktáljuk a gyereket gyomorfekélyes komoly marhaságokkal. Vigyük inkább ki az állatkertbe. Senki sem fog csalódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!