Hírek

2005.05.02. 00:00

Új érettségi rendszert vezetne be a Fidesz

A Fidesz javasolja a kormánynak, hogy vonja be az ellenzéket a második Nemzeti Fejlesztési Terv kimunkálásába; kormányváltás esetén ugyanis kockázatos lenne, ha radikális változtatásokat kellene végrehajtani a terven.

BAMA

Minderről Pokorni Zoltán, a párt alelnöke beszélt. Hozzátette: az esetleges jelentős változtatások azzal a kockázattal járnának, hogy 2007-től nem lehet elindítani a programokat, azaz jelentős uniós forrásoktól esne el Magyarország. Közölte: ha a Fidesz kormányra kerül 2006-ban, szoros egységben kezelné a szakképzést, a felnőttképzést és a munkaerő-piaci képzést, valamint 24 éves korig ingyenessé tenné a második szakma megszerzését.

Arról is beszélt, hogy választási győzelem esetén a Fidesz módosítaná az érettségi felvételi rendszerét, így mindenkinek, aki államilag finanszírozott képzésre jelentkezik, legalább egy tárgyból emelt szintű érettségivel kellene rendelkeznie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!