Hírek

2005.05.07. 06:50

Bikák köszöntése

Május szülötteit, a Bikákat ünnepli jövő vasárnap a Magyar Televízió szórakoztató műsora, a NévshowR. Köszöntik többek között Gyarmati Andreát, Jaksity Katát és Varnus Xavert.

Szilágyi Ágnes

Bikák ülték körül az asztalt. Őket ünnepelte a közönség és a meglepetésvendégek sora. Az egyik Bika, Jaksity Kata nagy pocakkal ülte végig a NévshowR felvételét. Nem titkolta, az ajándék váratlanul érte, de örült neki. Az MTV-s Kék fény műsorvezetője megsúgta: babonás, ezért a baba születése előtt nem vásárolnak semmit. Hazavitte a fiús színű babajárművet, és amikor gyönyörködik benne, azzal nyugtatja magát, hogy csodaszép, de nem ő vette. Hétéves kisfa, Ábel azonnal kipróbálta, és közölte, hogy kényelmes. Az egykori modell, műsorvezető június végére várja kisfia érkezését. Ha a doki jóslata beigazolódik, Kata édesapja születésnapjára érkezik meg a bébi.

Jaksity Kata hétfőn vezeti utoljára a Kék fényt, aztán már csak a Klub Rádióban szólal meg. Viccelődve mesélte, hogy jó lenne, ha onnan mehetne a kórházba, mert a stúdió három percre van. Ám ha otthonról indulnak, akkor igencsak időbe telik, amíg beérnek a szülőszobára. 0Varnus Xaver is a Bika jegy szülötte. A műsor felvétele közötti szünetben kíváncsiskodott is, vajon ki lesz az ő meglepetésvendége. De senki nem árulta el neki. A NévshowR stábja Schmuck Andort hívta meg Xaver ajándékának. Az orgonaművész Schmukit viccelődve Bóni grófnak hívja. Így jött az ötlet, hogy Andor énekeljen. Méghozzá a Csárdáskirálynőből a Lányok, a lányok, a lányok asszonyok refrénű dalt. Nem kis feladatot kapott az operettszínház szabásza sem, a 196 centiméter magas fickóra kellett frakkot igazítania. Ám ötvenes lakkcipőt nem leltek sehol, Bécsből kellett hozatni. Schmuck aztán bevonult Jankai Béla stúdiójába, és négy kemény óra alatt felvették a kétperces operettdalt. Amikor megjelent a színpadon Schmuki fehér kesztyűvel és frakkban, Xaver elnevette magát. Még ajándékot is kapott, Andor díszdobozban Erkel Ferenc-díjat nyújtott át az orgonaművésznek. Nekünk megsúgta, az egyik régiségboltban akadt rá.

A felvétel után Xaver nem titkolta, meghatotta a NévshowR meglepetése, és az, hogy Andor képes volt megtanulni az operettet, sőt még táncolt is a kedvéért. Xaver most Párizsban van. Fiatal korában még koncertezett is a fények városában. A nézők a Bikákat ünneplő műsort jövő vasárnap nézhetik meg a királyi tévében.

2001. szeptember: Az MTV-ben elindul a NéwshowR

Adások száma:

75

Ünnepeltek száma: 400

vendégek száma: 800

A NévshowR

nézettsége

vasárnap

esténként:

1,5–2 millió

Adások száma:

75

Ünnepeltek száma: 400

vendégek száma: 800

A NévshowR

nézettsége

vasárnap

esténként:

1,5–2 millió -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!