Hírek

2005.04.06. 07:35

Renáta, a kalandvágyó utazó

Parcsami Gábor

– Nem szeretném, ha odahaza is állandóan a színházról szólna az életem – meséli Krassy Renáta. – Ezért is jó, hogy a kedvesem, Tamás nem szakmabeli, hanem jogász. Nyáron lesz egy éve, hogy megismertük egymást. Az évfordulót úgy ünnepeljük meg, hogy elutazunk valamelyik ázsiai országba, de az is lehet, hogy valóra válik nagy álmom, és Mexikóban kötünk ki. Egy biztos, szokásunkhoz híven, most sem a hagyományos módon nyaralunk majd. Mi nem foglalunk előre szállást. Sokkal izgalmasabb úgy, hogy amikor leszállunk a repülőgépről, azt sem tudjuk, merre induljunk. Legutóbb pár hónapja voltunk Rómában. Ott szinte percek alatt akadt szállásunk.

Renátát a József Attila Színházban ma este A Pál utcai fiúk című darabban, Csele szerepében láthatjuk. – Sajnos, ritkán megy ez a darab, mivel nehéz egyeztetni a szereplőkkel az időpontot – mondja. – Az egyetemi osztálytársaim közül nyolcan is játszunk benne. Mindig jó buli együtt lenni, újra együtt élni a színpadon. Rengeteget nevetünk van az előadások szünetében.

A művésznőt még láthatjuk a József Attila Színházban Fenyő Miklós és Tasnádi István Made in Hungária című darabjában, Marinaként. A Madách Színházban Az operaház fantomja című darabban pedig ő alakítja Christine Daaét. – Már nemcsak minden hétköznap, de szombatonként is próbálunk a Madáchban. Május végén mutatjuk be a Volt egyszer egy csapat című musicalt – avat be. – Ebben játszani nagyon megtisztelő. HiszenAndrew Lloyd Webber Szirtes Tamással, a Madách Színház igazgató-rendezőjével közösen viszi színre Beautiful Game című darabjának magyar változatát. Nagyon kedves embert ismertem meg Webberben, amikor Budapesten járt. Mindenkivel szívesen beszélgetett, a próbákon pedig még arra is hajlandó volt, hogy itt-ott átírja a művét.

Krassy Renáta

Budapest, 1975. május 20.

2001: Színház- és Filmművészeti Egyetem, majd szabadúszó

Film: Jóban, rosszban

2001: Színház- és Filmművészeti Egyetem, majd szabadúszó

Film: Jóban, rosszban -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!