Hírek

2005.04.04. 07:46

Egyelőre nem vizsgálnák Gyurcsány gazdagodását

BAMA

Az MSZP nem érti, miért akar a Fidesz bizottságot felállítani arra, hogy megvizsgálják Gyurcsány Ferenc miniszterelnök gazdagodását. Nyakó István, a párt szóvivője lapunknak úgy fogalmazott: nem lehet egyenlőséget tenni Orbán Viktor volt miniszterelnök szőlőügyei és Gyurcsány vagyonügyei közé.

Szerinte a különbség az, hogy Orbán Viktor eddig még nem tudta hitelt érdemlően tisztázni vagyongyarapodásával kapcsolatos információkat.
Szijjártó Péter (Fidesz) viszont sok „gyanús” körülményt lát a miniszterelnök gazdagodása körül. A honatya hétvégén azt közölte: várhatóan az ügyrendi bizottság szerdán tárgyalja javaslatát az „Apró-Gyurcsány érdekkör milliárdjainak titkát feltárni hivatott vizsgálóbizottság felállítására”. Hozzátette: a Fidesz eddig türelmes volt, hiszen másfél évig vártak arra, hogy Gyurcsány hozza nyilvánosságra cégei és az állam között létrejött szerződéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!