Hírek

2005.02.23. 07:20

Pulai Imre a kenu után a szánkóval is száguld

Schiller Zsolt

Napokon belül elutaznak a válogatott kajakosok és kenusok, hogy melegvízi edzőtáborban készüljenek a nyári versenyekre.  A kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákossal tart Miamiba Pulai Imre is. A szintén olimpiai bajnok kenus visszatér megszokott közegébe, a vízbe, de az év második felében újra más halmazállapotú pályán, jégen harcol, a szánkós olimpiai kvótáért.
– Március elsején utazunk, Amerikába, a kanadai színekben versenyző Buday Tamásék hívtak, és velük edzek – mondta Pulai. – Április elején jövünk vissza, s terveim szerint májusban újra útnak indulok, Japánban van egy nyári pálya, s egy ottani edző segítene. Bár Svájc és Norvégia is rendelkezik jó pályával, de azok ilyenkor tele vannak. A szponzorok is látnak benne fantáziát, s lesz támogatóm.
Pulai elmondta, részt vesz a nyári válogatókon, mert ott akar lenni az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon. Tervezi, hogy rajthoz áll egyesben, de indul négyesben és párosban is.
– A „kis hülyével”, mármint Novák Ferivel, aki valami hasonlót mondana rólam, már beszéltem, és valószínűleg újra együtt megyünk. Remélhetőleg eredményesen! Sajnos tavaly nem tudtuk letenni a szánkóvizsgát, mert nem volt a méretemnek megfelelő szánkó, és szerelés sem, ezért csak egy-két alkalommal tudtunk lecsúszni. Most viszont már minden megvan, már a sisakot is megkaptam, így szeptemberben teljesítem a feltételeket. Októbertől jöhetnek a kvalifikációs versenyek, jövőre pedig az olimpia.  A torinói pályán kell még alakítani, ugyanis túl gyors, a napokban borult valaki a „próbafutáson” napokig kómában volt. A nyári után, a téli olimpián is ott akarok lenni, mind egyesben, mind párosban.

A kenus, illetve szánkós elmondta, hogy a MOB segíti terveit, s ezért a napokban a honi szövetség megalapítását intézi. A külföldiek is szívesen fogadták az új fiúkat. A nemzetközi szövetség is örül, hogy egy újabb országgal bővül a létszám, ráadásul a magyarokat igen jó sportolóknak tartják. Pulai pedig elkezdte a futó és az erősítő edzéseket, melyek a kenuhoz is kellenek. Továbbá speciális indító, rántó, illetve lábfeszítő gyakorlatokat is végez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!