Hírek

2005.02.19. 00:37

Keresztül Pest Megyén

BAMA

Budaörs Hajléktalanok
A Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével gondoskodik a hajléktalanokról a város családsegítő központja. A szeretetszolgálat aktivistái felkutatják a Budaörsön lakás nélkül élő embereket, és szükség szerint gondoskodnak róluk. Aki ellátásra szoruló hajléktalannal találkozik, az munkanapokon a családsegítő központnál, munkaszüneti napokon a Máltai Szeretetszolgálatnál tehet bejelentést. (vs)

Gödöllő Új patika
A képviselő-testület támogatja a Szilágyi E. u. 33 sz. alatt létesítendő új közforgalmú gyógyszertár létrehozására vonatkozó kérelmet. A törvényi rendelkezések szerint új közforgalmú gyógyszertár legalább ötezer lakosonként engedélyezhető. Gödöllő állandó népessége meghaladja a harmincezer főt. A városban jelenleg öt közforgalmú gyógyszertár működik. (vs)

Mogyoród Támogatás
Újból lehetőség van a súlyos mozgáskorlátozottak közlekedési támogatásának igénylésére. Mogyoródon több a jogosult, mint amennyien eddig jelentkeztek. A támogatás mértéke elérheti akár a 28 ezer forintot is. A kérelmek benyújtására még van idő, a végső határidő ugyanis április 30. (vs)

Monor Tüdőszűrés
A 30 év feletti lakosság körében a kötelező tüdőszűrő vizsgálatra még február 28-ig jelentkezhetnek a monorierdői, 7. sz. háziorvosi körzet lakói. A vizsgálat helyszíne a tüdőgondozó intézet (Monor, Kossuth L. u. 97–101.). (vs)

Nagymaros Kolbászverseny
Ötödik alkalommal rendezik meg ma a bor- és kolbászversenyt a nagymarosi művelődési házban. A helyszínen bárki benevezhet saját termelésű borral, illetve saját készítésű kolbászszal. (vs)

Pilisvörösvár Óvoda
Nagy örömmel vették birtokukba a gyerekek a kibővült és megszépült Szabadság úti óvodát. A hivatalos átadás még késik, mivel a bútorzat, aminek egy részét helyi iparosok készítették, még nem teljes. Főleg székek, asztalok hiányoznak. A hivatalos átadásra február végén kerül sor. (vs)

Ráckeve Sváb bál
A város német kisebbségi önkormányzata és a Magyar–Német Baráti Társaság Egyesülete a város életében új színfoltként, hagyományteremtő céllal sváb bált szervez február 26-án 19.00 órakor, a Savoyai-kastélyban. (vs)

Vác Készül a költségvetés
A pénzügyi és ellenőrzési bizottság tegnapi ülésének legfontosabb napirendi pontja az idei költségvetés volt. Ezentúl összegezték a tavalyi ellenőrzések eredményeit, elkészítették az idei ellenőrzési tervet. A bizottság elé került a tiszteletdíjakról szóló rendelet is. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!