Hírek

2005.02.11. 06:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Koszorú
Aki koszorút kíván elhelyezni a Várban a budapesti csata 60. évfordulóján, jelezze szándékát a 315-1925-ös telefonszámon. A koszorúzással egybekötött ünnepséget február 12-én tartják tizenkét órától a Kapisztrán téren. (kg)

II. kerület Díszpolgárok
Az önkormányzat várja a lakosok javaslatait arra, hogy a képviselő-testület idén kinek adományozza a díszpolgári címet és a kerületért emlékérmet. A javaslatokat a polgármesteri kabinethez kell eljuttatni február 28-ig. (kg)

III. kerület Késik
Csúszik a békásmegyeri tűzoltólaktanya átadása. A tűzoltóság illetékesei eddig is több minőségi kifogást  tettek. A legtöbb baj a díszburkolattal és a nyílászárókkal van. (kg)

IV. kerület ADOMÁNY
Három újpesti iskola jótékonysági hangversenyt tart a délkelet-ázsiai szökőár károsultjainak megsegítésére ma 18 órától az újpesti városháza dísztermében. Az adományokat a 12010422-00208592-02600006 számra várják. (nvzs)

V. kerület ZAJVÉTSÉG
Milliós bírságot rótt ki az önkormányzat által felkért zajszakértő a Spenótházat bontó cégre. A Roosevelt téren dolgozó BHG Beruházó Bt. munkájára sok panasz érkezett. A határozatot a cég megfellebbezte. (rv)

VI. kerület INGYENMOZI
Ingyenjegyekkel várják a kerület nyugdíjasait az 1954-ben készült Fel a fejjel című filmre az Örökmozgó Filmszínházba. A jegyeket a Terézvárosi Művelődési Közalapítvány irodájában (Eötvös u. 3.) lehet átvenni. Telefon: 342-0905/2146. (rv)

VII. kerület JÓTÉKONYSÁGI BÁL
Jótékonysági estet szervez február 12-én, szombaton este 7-től a Janikovszky Éva Művészeti Iskola a Novotel-Palace szállodában. A bevételt a Rotten-biller Utcai Általános Iskoláért alapítványnak ajánlják fel. (rv)

VIII. kerület EMLÉKEZÉS
Az MSZP városrészi szervezete ma 17 órától a budavári Dísz téren emlékezik a főváros felszabadulásának 60. évfordulójára. (dná)

IX. kerület MŰKEDVELŐK
A ferencvárosi Pinceklubban (Mátyás u. 7.) minden második pénteken este fél 7-től fiatal zenekarok mutatkoznak be. (dná)

X. kerület KÖNYVEK
A Szabó Ervin Könyvtár Szent László téri fiókja összesítette állományát. E szerint 121244 kötet áll az olvasók rendelkezésére. (dná)

XI. kerület Segély
Átmeneti segélyben részesülhetnek a kerület lakói 43600, egy jövedelemből élő család esetén 47960 forint jövedelemhatárig. A segély alkalmanként legalább 1000, évente összesen legfeljebb 109 ezer forint lehet. (ka)

XII. kerület Torna
Gyógytest-nevelés jellegű foglalkozást tartanak péntek délután
a Meredek utcai Arany János általános iskolában. (ka)

XIII. kerület Sportos nevelés
Az iskolai sportegyesületi kapcsolatok fejlesztésére az önkormányzat több mint nyolcmillió forintot fordított 2004-ben. (nvzs)

XIV. kerület PARKOLÓ
A zuglói önkormányzat hozzájárulásával parkoló épül a Bethesda kórház mellett. (nvzs)

XV. kerület Darts
Ma délelőtt tíz órakor kezdődött a László Gyula gimnáziumban a darts-diákolimpia. (pat)

XVI. kerület Kézművesség
A művészeti tanoda a kisiskolásokat népi és modern kézművestechnikákkal várja hétköznaponként 17–19 óráig. (pat)

XVII. kerület Beíratkozás
Az elsősök zökkenőmentes beíratása érdekében információk találhatók a www.enternet.hu/pedkoll/beirsuli/tszulok.htm lapon. (pat)

XVIII. kerület SZEMÉTSZIGET
Új hulladékgyűjtő szigeteket alakítanak ki az Üllői út–Teleki utca sarkán. (vz)

XIX. kerület NÉMETEK
Közmeghallgatást tart a kispesti német kulturális egyesület. (vz)

XX. kerület BŰZ
Idén sem szűnik meg Pesterzsébeten a fojtó csatornaszag. Az önkormányzat az okot nem tudja megszüntetni. (vz)

XXI. kerület ÁTVILÁGÍTÁS
Átvilágították Csepel önkormányzatát a munka javítása érdekében. (vcs)

XXII. kerület BAROSS-TELEP
A képviselő-testület következő ülésén napirendjére tűzi
a Baross Gábor-telep rendezési tervét. (vcs)

XXIII. kerület ADOMÁNY
Átadták azt a több mint 600 ezer forintot, amelyet az önkormányzatnál gyűjtöttek a délkelet-ázsiai áldozatoknak. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!