Hírek

2005.02.08. 06:07

Dinasztiát alapított a Patriots

Amerikai szokásoknak megfelelően fantasztikus körítés előzte meg az egyik fősport fináléját.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="aligncenter" width="280"] Magányos a New England-i harcos (fehérben), a végén mégis örülhetett
[/caption]A Super Bowl két csapata, a New England Patriots és a Philadelphia Eagles játékosai érezhették, hogy minden körülöttük forog.
A találkozót magasztos felvezetés előzte meg. Előbb Ray Charlesra, majd a cunami áldozataira emlékeztek, most kivételesen nem csupán egy énekes, hanem egy egész kórus adta elő az amerikai Himnuszt. A szünetben Paul McCartney lépett fel. Persze, az Alltel Stadium 78 ezer nézőjét és a tévék előtt ülő jenkiket az NFL-döntő hozta lázba. Jellemző, hogy a tavalyi másfél millió után idén több mint kétmilliót kellett fizetni fél perc tévéreklámért.
A nyitónegyed izgalmat hozott, pontot nem. A második negyedóra közepén vezetést szerzett a Philadelphia, a „hazafiak” bő egy perccel a szünet előtt egyenlítettek (7-7).
A harmadik játékrészben egy touchdown itt, egy ott.
A zárónegyed kezdetén újra a címvédő cipelte a célterületen túlra a labdát, majd Vinatieri mezőnygóllal növelte az előnyt. Szépített a Philly, de a New England négy év alatt harmadszor is nyert, ismét három ponttal győzött (24-21).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!