Hírek

2005.01.19. 00:00

Dunakeszin a bizottságok felét már megszüntették

Zsidai P.

Dunakeszin fogynak az önkormányzati bizottságok. Tavaly még kilenc volt, mára öt maradt. Decemberben a képviselő-testület feloszlatta a közrend és közbiztonsági, a városfejlesztési, a környezetvédelmi, a kisebbségi és a foglalkoztatáspolitikai bizottságot. Az ok: takarékoskodás. Négyből három bizottság szocialista vezetésű volt. Asztalos Armand, a helyi MSZP vezetője arról tájékoztatta a Reggelt: ezzel megszűnt valamennyi szocialista elnökletű bizottság.

A környezetvédelmi bizottság feladatait januártól tanácsnok látja el. Kalvache László ősszel még szocialista képviselő volt, azonban elhagyta frakcióját. Aztán decemberben környezetvédelmi tanácsnoknak nevezték ki. Az érettségivel rendelkező tanácsnoknak semmilyen környezetvédelmi tapasztalata nincs. Komoly eredményeket ért el viszont asztaliteniszben, ezért küldte őt pártja a sportbizottságba. Kecskeméthy Géza polgármester tüdőgyulladása miatt nem tudott válaszolni kérdéseinkre.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!