Hírek

2005.01.07. 00:00

Csőbe húzták az egyenruhást?

Szemán L.

Azonnali hatállyal megszüntették a szolgálati viszonyát S. András gödöllői törzszászlósnak. December 22-én állítólag tetten érték vesztegetésen a városi rendőrkapitányságon. A hivatalos változat szerint a törzszászlós egy régi barátjának ígérte meg, hogy elsimítja az ittas vezetésért ellene indított ügyet. A belbiztonsági szolgálat munkatársai és nyomozó ügyészek a kapitányság épületének aulájában vették őrizetbe, miután átvett ötvenezer forintot.
A rendőr ügyvédje, Sándorné dr. Hrabák Éva szerint védencét csőbe húzhatták, ami mögött vélhetően személyes ellentét áll.
A „mintarendőrként ismert
S. András valakinek szúrhatta a szemét”, fogalmazott az ügyvédnő.
S. Andrást még nem gyanúsították meg semmivel. Annyit elismer, hogy megígérte barátjának, utánanéz az ügynek, hogy miként lehetne meggyorsítani az eljárást. December 22-én a férfi azért ment be a kapitányságra, hogy tájékozódjon. S. míg rá várt, bement a mellékhelyiségbe, az övtáskáját letette közben a padra. Amikor kijött, azonnal elfogták, és elővették a táskából a megjelölt pénzköteget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!