Hírek

2004.12.17. 00:00

Színvarázs az esti fényben

A világító képek még újdonságnak számítanak nálunk. Köő Adrien fotográfus reméli, hogy munkája nyomán a reklámképekben is megjelenik a módszer.

Kováts Antal

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Köő Adrien fotóművész és Lerch Péter grafikus egyedi eljárással készült, kivilágított alkotásaik előtt állnak a Liszt Ferenc téren
[/caption]A Liszt Ferenc téren kiállított világító fényképek újévig láthatók. A szabadtéri tárlat nem csak azért egyedülálló, mert fényképeket még sohasem állítottak ki hirdetések bemutatására szolgáló dobozokban. Azért is, mert darabjai teljesen egyedi módon készültek. A különleges műanyag felületre nyomtatott fekete-fehér alkotások Lerch Péter grafikus munkája nyomán színesen jelennek meg az esti fényben, hátulról fénycsővel megvilágítva. A külső homályban nappal nem látható részletek jönnek elő, helyenként  kiemelve a kép egyes részleteit.

A kiállítás ötlete Zágrábban született, ahol Köő Adrien gyerekeket látott meglévő fényképekre neonszínekkel firkálni. Az átformált képek csak a kicsik képzeletében létező saját világot tükrözték. A Sarki fény című utcai kiállítás képei a művészet és a műpártoló gazdaság ma már szinte szükségszerű kapcsolatára is rávilágítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!