Hírek

2004.12.18. 06:47

Szándékosan elcserélt holtak

Vultur Cs.

A belső vizsgálat sem tudta egyértelműen tisztázni, ki a felelős a Jahn Ferenc Kórházban történt halottcseréért. Rendőrségi feljelentést tettek az ügy miatt – derült ki a kórház tegnapi beszámolójából. Dr. Gerő Gábor főigazgató közölte: bizonyos, hogy a cseréket szándékosan hajtották végre.

– Az elhunytakat a kezükön és a lábukon is szalaggal csomózott azonosító cédulával látták el. Ezek nem eshetnek le maguktól, pláne nem kerülhetnek át „véletlenül” egy másik holttestre – hangsúlyozta a főigazgató. – Egyelőre annyit tudni, hogy a halottcsere november 30. és december 2. között történt. A belső vizsgálat tizenöt kórházi dolgozóra és a vizsgált időszakban a patológián megfordult személyekre terjedt ki. A házi nyomozás végül három főre szűkítette a lehetséges elkövetők körét, de mindannyian tagadták bűnösségüket. Mivel mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ezért a rendőrségi vizsgálat végéig egyiküket sem függesztjük fel – közölte a főigazgató.

A jövőben új, karszalagos betegazonosító rendszert vezetnek be a kórházban. A karszalagok nem eshetnek le és elszakítani sem lehet ezeket. Ugyanilyen azonosítókat tesznek a holttestekre is, hogy elkerüljék a hasonló eseteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!