Hírek

2004.12.16. 07:25

Pozsony, Budapest együtt?

Mi régebben hokizunk, ők jobban... – állapította meg a 75 esztendős szlovák szövetség jubileumi ünnepségén vendégeskedő Studniczky Ferenc magyar elnök, ki egy közös rendezésű A csoportos vébé ötletét is felvetette a Nemzetközi Jégkorong Szövetség vezetőinek.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="279"] A magyar együttes (képünkön Sille Tamás) a vébén és az olimpiai selejtezőn is nagy csatákat vívott Norvégiával
[/caption]„Ez nem is olyan rossz álom” – reagált a felvetésre René Fasel, az IHF svájci elnöke, jelezve, hogy a kártyákat már hosszú időre kiosztották, így Pozsony és Budapest számára leghamarabb 2010-ben nyílna lehetőség, hogy jégre vigye tervezetét.
Rangos eseménynek addig is szemtanúja lehet a honi közönség: január elején Székesfehérvárott rendezik a Kontinentális Kupa döntőjét, melyre az orosz Dinamo Moszkva, a szlovákiai Zólyom és az olasz Milánó csapataiban összesen 11 NHL-játékos is pályára lép. Februárban a kanadai, a szlovák és a német válogatott üti a pakkot Budapesten, s a hírek szerint a szövetség további két esztendőre megszerzi e négyes torna rendezési jogát. Az  A csoportos vébé előtt valamelyik Bécsbe készülő sztárcsapat játszik majd nálunk, még nem tudni, hogy a kanadai, a svéd vagy az orosz válogatott érkezik majd.
Az álmok országát, az A csoportos elitmezőnyt elérni szándékozó, egyre inkább lendületbe jövő magyar együttes vasárnap  a nemrég avatott zalaegerszegi hokistadionban játszik sportág- népszerűsítő meccset a horvá- tokkkal. Ha a csarnokavatásra gondolunk, lesz dolga ezután is Pat Cortina kapitány társulatának, hiszen Újpest, Debrecen s Egerszeg után jövőre Kaposvár és Miskolc is fedett létesítményt kap.

Otthonról kellett volna behozni a pénzt…

A tavalyi 80 millió helyett az idén160 millió forintból gazdálkodott a szövetség, a 2005-ös esztendőre pedig 300 milliós kasszát tervez. „Előre kell menekülnünk, vállalkozó szellemben dolgoznunk. A siker érdekében kockáztatni is merünk – mondta Studniczky Ferenc szö- vetségi elnök. A tavaszi magyar-kanadai meccsnek ötvenmilliós költségvetése volt, s ha nem jön be a számításunk, otthonról kellett volna behozni a pénzt... A magyar rendezvények esetében sokszor az is öröm, ha a kiadások tíz százaléka kitermelhető a jegybevételekből. Mi a költségek hatvan százalékát tudtuk fedezni így.”

Hoki 2005-ben

Január 7-9.: Kontinentális Kupa-döntő, Székesfehérvár

Február 11-13.: Négy nemzet tornája, Papp László Aréna

Április 17-23.: Divízió I világbajnokság, Debrecen

Április 26.: magyar-kanadai mérkőzés, Papp László Aréna

Május 1-15.: A csoportos világbajnokság, Bécs

Árvay Sándor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!