Hírek

2004.12.02. 00:07

Elölről kezdik a Nógrádi-pert

Szemán L.

Nógrádi Ádám húsz év fegyházat kapott apja megöléséért és más bűncselekmények elkövetéséért. A Pest Megyei Bíróság ezen ítéletét helyezte hatályon kívül tegnap a Fővárosi Ítélőtábla (FI). Egyben új eljárásra kötelezték az elsőfokú bíróságot.
A dr. Néder Péter bíró vezette háromtagú tanács szerint nem volt alapos sem a nyomozás, sem az elsőfokú bizonyítási eljárás.
Ráadásul fő bizonyítékként vettek egy titkosszolgálati módszerekkel beszerzett vallomást. Ebben Nógrádi Kovács Lajossal, az ORFK „döglött ügyek” osztályának vezetőjével beszélgetve elismerte apja megölését. Nógrádi ezen kívül soha nem ismerte be a gyilkosságot. A titokban felvett beszélgetés során elmondta Kovács ezredesnek, hogy betechnikázta apja hálószobáját, és felvette, amint egy férfival intim kapcsolatba lép. Apja – ezt megtudva – odabilincselte őt egy létrához azzal, hogy megöli. Nógrádi állítása szerint egy egylövetű tollpisztollyal lőtt az őt megölni érkező apjára, aki ekkor vesztette életét. Az FI szerint hiba volt az is, hogy nem próbálták megtalálni sem a kazettát, sem a tollpisztolyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!