Hírek

2004.12.16. 07:01

Egyre többen választják otthonuknak a várost

Farkas M.

– Milyen a monori élet?
– Nem könnyű. Monor alvóváros. A lakók zöme a fővárosban dolgozik, csak aludni járnak haza – mondja Pogácsás Tibor, a város első embere.
– Nem vezet elvándorláshoz?
– Pont ellentétes az irány. Az utóbbi hat évben kétezer fővel gyarapodott a lélekszám. Nem győzünk újabb szárnyakat, tantermeket építeni az iskolához, hogy elférjenek benne a gyerekek. Ennek az az oka, hogy könnyen megközelíthető a főváros. Fél óra alatt elérhető a kispesti metróállomás. Az ingatlanárak viszont jóval alacsonyabbak, egy fővárosi lakás árából itt családi házat lehet venni.
– Milyen beruházások történtek az utóbbi években Monoron?
– A legnagyobb befektetés a regionális csatornahálózat kiépítése volt, amelynek összértéke meghaladta a nyolcmilliárd forintot. Monorierdőn félmilliárd forintért kiépítettük az ivóvízhálózatot, és a korábbi útrendszer dupláját aszfaltoztuk le. Idén nyílt meg a 600 millió forintból felépített fedett uszoda.
– Könnyen érvényesíti az akaratát a képviselő- testületben?
– A döntések java részét konszenzussal hozzuk. Bár fide-szes többségű a testület, a fontos intézkedésekhez a szocialisták támogatása is kell, és azt meg is kapjuk. 

Névjegy: Pogácsás Tibor

1964. április 4-én született Budapesten. Nős, két lánya van. 1985-ben vasútgépész-üzemmérnöki, majd 1993-ban műszaki tanári diplomát szerzett. 1990-ben belépett a Fideszbe. Még ebben az évben önkormányzati képviselő lett Monoron. 1994-ben alpolgármesterré választották. 1998 óta országgyűlési képviselő és Monor polgármestere.

Monor számokban

Lakóinak száma 21059 fő;

Az aktív keresők 54 százaléka ingázik;

A munkanélküliségi ráta 3 százalék körüli;

A felnőtt lakosság 22,6 százalékának van középfokú végzettsége;

A 25 éven felüliek 6,6 százaléka diplomás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!