Hírek

2004.11.25. 00:20

Rájuk dőlt a fa, de túlélték

Hat autót temetett maga alá egy kidőlt fa a budapesti Városmajorban. Szerencsére a balesetnek csak két sérültje van.

Kiss Gergely

Tűzoltók szabadítottak ki két embert, miután autójukra dőlt egy fa tegnap délelőtt a XII. kerületi Ignotus utcában. A huszonöt méteres fát az erős szél csavarta ki. Hat autót temetett maga alá, melyekből négy totálkáros lett. A balesethez hozzájárult az elmúlt időszak esőzése is, amely jelentősen feláztatta  a talajt.

– Harminc munkatárssal érkeztünk a helyszínre – mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Az egyik autóba ketten is beszorultak, így  a mentőcsapat első dolga a kiszabadításuk volt. Miután ez megtörtént, a sérülteket a Szent János Kórházba szállították. Az intézmény munkatársai az érintettek beleegyezése nélkül nem kívánták tájékoztatni lapunkat állapotukról. Információnk szerint az egyik sérültet már haza is bocsátották, a másikat az intenzív osztályon kezelik. Állapota nem életveszélyes.

Szerencséje volt a tragédia szemtanújának

Az esetnek szemtanúja is volt. Murvai Kálmán (39) a közelben parkolt le autójával. – Megéreztem, hogy baj lesz – mondja lapunknak. – A fák erősen hajladoztak a szélben. Már arra gondoltam jobb lesz arrébb állni, amikor hatalmas robajra lettem figyelmes.

Murvainak szerencséje volt. A hatalmas fa a másik irányba dőlt. A szemtanú rögtön odasietett, hátha megsérült valaki. Az egyik gépkocsiból segélykiáltást hallatszott. Egy férfi és nő ült benne. – Az autójukat összelapította fa, nem tudtak kiszállni. Rögtön hívtam a tűzoltókat – mondja Murvai.

Kiss Gergely -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!