Hírek

2004.11.08. 07:42

Kiss Gergő ismét a legnagyobb

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Szívós Márton (fehér sapkában), a Domino-Honvéd fiatal játékosa jó játékkal járult a Szuperkupa-győzelemhez
[/caption]Meseszerűen indult a CN Barcelona elleni találkozó, aztán szoros lett. Végül a világ legjobb pólósa, Kiss Gergely góljával verte az Euroliga győztese a LEN-kupa-első Barcelonát és megnyerte a Szuperkupát.

Mindenesetre meséket idézően fontos szerepet kapott a hármas szám. A hat olimpiai bajnokkal vízbe szálló magyar gárda ugyanis a bajnoki arany és az Bajnokok Ligája-trófea után begyűjtötte idei harmadik trófeáját, a Szuperkupát is. Csak a Magyar Kupa maradt ki a sorból – azt nemrég a Vasas nyerte.

Megtelt a Komjádi uszoda, majd háromezer ember szorongott a lelátón. A katalánoknál hárman szerepeltek az olimpiai hatodik spanyol gárdából. Szívós ívelése és Benedek négyese után a második negyedben Kovács O. is betalált, Ricardo Perrone csak a harmadik magyar gól után szépített, de Biros azonnal válaszolt, majd Kiss Gergő is (5-1). A szünetben számunkra igen kedves számokat (6-3) mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedre Kovács István edző az olimpiai bajnok Gergely István helyére Kovács Zoltánt küldte a kapuba. De bárki más ott lehetett volna, mert nem védett volna rosszabbul. Három spanyol gól között harmadszor is büntetőt dobhatott a hazai csapat, ám ezúttal Biros hibázott. A záró periódusban folytatódott a Perrone testvérek csatája, végül mindketten háromig jutottak, mi több, a Barcelona átvette a vezetést (8-9). Kiss Gergő viszont belőtte harmadik gólját, majd az olimpiához hasonlóan jött a ráadás, ami ezúttal is győzelmet ért.

Sorsolásdömping

A magyar férfiválogatott címvédőként nem játszik világbajnoki selejtezőt, a női együttes a legyőzhető német, francia és fehérorosz csapatot kapja a jövő évi montreali vébé rostáján. „Belehúzott” viszont az Euroliga-csoportelosztásba a Szuperkupa-nyertes Honvéd: a körmérkőzéses rendszerben a görög Olimpiakosz, az orosz Sturm Csehov és az olasz Brescia lesz a címvédő magyarok ellenfele. A Vasas vetélytársai a legjobb nyolc közé jutásért: Dubrovnik (horvát), Nice (francia) és Nis (szerb-montenegrói). A LEN-kupában a nyolcaddöntős párokban a Szeged otthon kezd a görög Vuliagmenivel, az UTE viszont először vendégségbe megy az olasz Camoglihoz. Az FTC a Dinamo Moszkvával előbb a Népligetben játszik, majd utazik a volt Vasas-centert, Varga Zsoltot is foglalkoztató orosz együtteshez.

Díjaztak a meccs után

A Szuperkupa-döntő után rövid ünnepséget követően adták át az idén a világ legjobb pólósának válaszott Kiss Gergelynek az olasz vízilabda legendás alakja, Fritz Dennerlein által alapított Calottina d’Orót, az aranysapkát. De kapott ajándékot a csapattól hat év után búcsúzó 34 éves Sugár Sándor is. A játékos négy bajnoki címet, egy honi kupát, egy Euroligát, s szombaton Szuperkupát nyert az együttessel.

A negyedik magyar Szuperkupa-siker

A Kőér utcaiak előtt már három magyar csapat is megnyerte a Szuperkupát. Sorrendben az OSC, a Fradi és az Újpest. Utóbbi éppen tíz éve diadalmaskodott, s akkor is Kovács István ült a kispadon, továbbá a liláknál is játszott Benedek Tibor. Az előző háromhoz hasonlóan a Domino-BHSE is rögtön az első nekifutásra megnyerte a serleget. A Vasas viszont hiába próbálkozott, mind az ötször elbukott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!