Hírek

2004.11.29. 05:51

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Mikulás napi tárlatvezetés
Térítésmentes tárlatvezetést tart dr. Szabó Lilla a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténésze december 4-én délelőtt 10 órakor és délután 3 órakor a középkori oltárokról. A 4 és 14 év közötti, elsősorban I. kerületben lakó fiataloknak bemutatja az adventre való tekintettel – a Nemzeti Galériában lévő – Jézus születése oltárt is. (vs)

III. kerület MEGHÍVÓ
Holnap reggel kilenc órától tartja ülését az önkormányzat képviselő-testülete a Városháza tanácstermében. Az ülésen bárki részt vehet. (nvzs)

IV. kerület Sérült gyerek
A káposztásmegyeri Napraforgó Alapítvány ingyenes klubfoglalkozást tartott a szülőknek, amelynek fő témája a sérült gyermek nevelésének kérdései és a másság elfogadása volt. A témáról Donáth Attila, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola tanára tartott előadást. (fm)

V. kerület Díjátadás
A Magvető Kiadó igazgatója veheti át idén a tavaly először odaítélt, titkos alapítású Gemini-díjat. Az elismerést ma adják át Morcsányi Gézának a Petőfi Irodalmi Múzeumban. (ka)

VI. kerület KARÁCSONY
Azok az egyedülálló idős emberek, akik tartanak a karácsonyi egyedülléttől, már most társaságra találhatnak.  A Napfény Nyugdíjas Klub szívesen látja őket. Hagyományos ünnepségüket december 17-én délután két órakor tartják a polgármesteri hivatal klubhelyiségében. Akik ellátogatnak az összejövetelre közösen dístitik fel fenyőfát és megajándékozzák egymást. (rv)

VII. kerület Növénycsere
Zajlik az Almássy teret övező fasor megújítása. A munkálatok során a jelenlegi harmincegy fából az a már elöregedett huszonhármat eltávolítják, helyükre gyorsan növő facsemetéket ültetnek.
A fák köré 10-20 centiméteres szegélyt építenek, hogy megfelelő védelmük legyen a téli hónapokban, sózás idején. (kg)

VIII. kerület Vagyon
A Józsefvárosi Vagyonkezelő Kft. ügyfélszolgálata sms-üzenetben is várja a lakosság észrevételeit. A vagyonkezelő sms-száma: 06-20-965-9115. (fm)

IX. kerület Öregfiúk
József Attila lakótelepi öregfiúk kártya és sakk foglalkozást tartanak ma a lakótelep közösségi házában. (ka)

X. kerület KISEBBSÉGBEN
A görög, a román, a ruszin, a német, a horvát, az örmény és a cigány kisebbségi önkormányzatok december 2-a és 18-a között tartják közmeghallgatásaikat. (ia)

XI. kerület Ösztöndíjak.
Az új-budai önkormányzat elbírálta a jövő évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra érkezett jelentkezéseket. Az A típusú támogatásban részesülő hallgatókat március 10-ig, a B típusú támogatásban részesülőket február 28-ig értesíti az oktatási tárca az ösztöndíj teljes összegéről. (tt)

XII. kerület Nyugdíjas összejövetel
A MOM egykori dolgozói nyugdíjas-találkozót tartanak hétfőn a Csörsz utcai Művelődési Központban. (ka)

XIII. kerület Szabályozás
A kerületi képviselő-testület elfogadta a Vizafogó lakótelep–
Népfürdő utca–Párkány utca –Viza utca által határolt terület házgyári lakóházairól és környezetük szabályozási elképzeléséről szóló javaslatot. (fm)

XIV. kerület Hastáncosok
A Keleti Táncok Fesztiválját rendezték vasárnap a Petőfi Csarnokban. A program keretében egyiptomi hastáncművészek is felléptek. (nvzs)

XV. kerület Emelkednek a lakbérek
Az önkormányzati lakások béreinek fedezniük kell a fenntartás és a karbantartás költségeit. Szociális lakás esetén a legmagasabb négyzetméterenkénti árat 156, a piaci bérű lakások esetében pedig 888 forintban szabták meg. (vs)

XVI. kerület Folyik a felkészítés
A rákosszentmihályi önkormányzatnál folynak a népszavazási előkészületek. Jelenleg a jegyzőkönyvvezetők képzése tart. (lma)

XVII. kerület Internetes fogadó-óra
Dr. Hoffmann Attila polgármester december 6-án délután 14–16 óra között tartja internetes fogadóóráját. A korábbi kérdések és válaszok
a www.rakosmente.hu címen olvashatók. (vs)

XVIII. kerület ÉPÍTKEZÉS
Várhatóan májusra elkészül az önkormányzat épületével szemben megkezdett beruházás. A lebontott épület helyén üzleteket, irodákat, lakásokat építenek. A ingatlanon álló nyolcvanéves fát megóvja
az építtető. (nvzs)

XIX. kerület FELÚJÍTÁS
Hétfőtől karbantartási munkálatok
miatt zárva tart a Kispesti Uszoda. A sportlétesítmény december 18-tól várja újra a közönséget. (nvzs)

XX. kerület Galambtartók
A galambászok köre tart találkozót ma este a Csili Művelődési Központban, a B–20 Pesterzsébeti Galamb- és kisállattenyésztők egyesülete szervezésében. (ka)

XXI. kerület Közmeghallgatás
A csepeli önkormányzat ma, november 29-én 17 órakor közmeghallgatást tart a Radnóti Művelődési Házban (Vénusz u. 2.). A kérdések, javaslatok előbb is elküldhetők
e-mailban a [email protected] címre. (vs)

XXII. kerület MUNKALEHETŐSÉG
Az önkormányzat jelentkezőket vár, akik vállalják házuk előtt a közterület kaszálását. A területek listája a hivatalban megtekinthető. (nvzs)

XXIII. kerület Születésnap
Ötvenéves soroksáriak báloztak szombaton a Táncsics Művelődési Házban. Aki épp aznap ünnepelte ötvenedik születésnapját, az vehetett részt
a rendezvényen. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!