Hírek

2004.11.06. 05:39

Keresztül Budapesten

BAMA

II. kerület A maffia ellen
Új, ingyenes szolgáltatással segíti az önkormányzat a kerület polgárait. A polgármester kezdeményezte jogi segítségnyújtás deklarált célja, hogy minél kevesebben váljanak a lakásmaffiaügyek áldozatává. Az ingatlant vásárló, eladó vagy cserélő kerületi lakosokat minden szerdán 17–19 óra között dr. Farnadi Péter várja. (sk)

III. kerület Kitüntetnek
November 11-én, a Szociális munka napján kitüntetéseket ad át Tarlós István polgármester. Az ünnepélyes eseményre délután négy órakor kerül sor az önkormányzati hivatal épületében. (zsp)

IV. kerület Dokumentumok kerestetnek
A polgári védelem hetvenéves évfordulója alkalmából rendezendő kiállításra tárgyi eszközöket, relikviákat, dokumentumokat keresnek. Az emlékeket természetesen tulajdonosaik visszakapják. A jelentkezőket az István út 14. harmadik emeletén várják. (vs)

V. kerület Táncház
Össznépi vigadalommal végződő táncházdélutánt tartanak szombaton az Aranytíz Művelődési Központban. Erdélyi táncokat sajátíthatnak el a résztvevők a Kalamajka együttes zenéjére. (ka)

VI. kerület Spanyol nyelv
Egy nyelv születése: San Millan és a spanyol nyelv címmel lesz előadás a terézvárosi Cervantes Intézetben. Az előadó Dr. Pedro Sanz Alonso, Rioja autonóm kormányának vezetője. Az érdeklődőket november 9-én, kedden este 6 órakor várják a Vörösmarty utca 32. alatti intézményben. (rv)

VII. kerület Brácsahasználat
Örök használatba adott tegnap egy Greiner-brácsát a Budapesti Fesztiválzenekar egyik művészének Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori termében Fischer Iván, a zenekar zeneigazgatója és Körner Tamás ügyvezető igazgató is jelen volt az eseményen. (vs)

VIII. kerület Kedvezmények
A józsefvárosi képviselő-testület úgy döntött, hogy elengedi az önkormányzati lakások vételára hátralékainak 50 százalékát azoknak, akik egy öszszegben kifizetik az így fennmaradt tartozást. Az önkormányzati helyiségek esetében a kedvezmény 20 százalék. (vs)

IX. kerület  Eboltás
A ferencvárosi ebnyilvántartás szerint a kerületben élő mintegy 3500 kutyából több mint ezernek lejárt a veszettség elleni védőoltása. Az állatokat és gazdáikat várják az Állatorvosi Rendelőben (Lónyai u. 28.) december 31-ig. Aki az oltást a januári pótoltási időszakban is elmulasztja,
az ellen szabálysértési eljárást indítanak. (rv)

X. kerület Gyermekorvosi rendelés
A Zuglói Egészségügyi Szolgálat korszerűsítése miatt 2005. január 3-tól az Örs vezér tere 23. szám alatt tartják a gyermekorvosi szakrendeléseket. Az Ida utcából történő átköltözés december 15-én kezdődik, ahol így a röntgen az év utolsó két hetében korlátozottan működik. (ia)

XI. kerület Környezetkímélő erőmű
Az 1995-ben indított felújítás második szakaszaként újakra cserélik az erőmű elöregedett berendezéseit. Új gőzturbinát, gőzkazánt és forróvízkazánt építenek be, amelyekkel modernizálják
a hőszolgáltatást biztosító hőközpontot. Közben felújítják a műemléki épületrészeket is. Az új kelenföldi erőműrész várhatóan 2006 első felétől működik majd. (tt)

XII. kerület Cukorbetegek
Budapesti cukorbeteg-találkozót tartanak vasárnap a kerületi művelődési központban (volt MOM), a diabetesz világnapja alkalmából. (ka)

XIII. kerület Papp Laci
A háromszoros olimpiai bajnok domborműves emléktábláját
a Kassák Lajos utca 48. falán helyezték el. Papp László
ebben a házban töltötte gyermekkorát. (vz)

XIV. kerület Tájékozatás
Népszavazási információk menüpont jelent meg a zuglói internetes portálon (www.zuglo.hu). A december 5-i népszavazás napjáig folyamatosan frissítik a menüpont alatt található információkat. (nvzs)

XV. kerület Raktártűz
Hajdú László polgármester internetes fórumon egy kérdésre válaszolva közölte, az oltáshoz volt elegendő víz. A tűzoltók az oltást egyébként nem vízzel, hanem porral és habbal végezték, a vizet hűtésre használták. (zsp)

XVI. kerület Kicsik bulija
A kerületi Erzsébetligeti Színház – Corvin Művelődési Ház vasárnap 10–14 óra között gyermekbulit rendez. (lma)

XVII. kerület Új utak
A kerület idén 400 millió forintot fordít útépítésekre. Ebből 200 millió forint normatív támogatás, 110 millió forint pedig a Fővárosi Önkormányzat Stratégiai Alap kiegészítő támogatása. Nyolc utcában ezerötszáz folyóméter aszfaltozott utat, valamint a Szabadság sugárút, Rákos-patak és Péceli út közötti teljesen megújított szakaszát hétfőn délelőtt 11 órakor adják át a forgalomnak. (tt)

XVIII. kerület Életmódtanácsok
Családi egészségnapot rendeznek vasárnap 9–18 óra között a Kondor Béla Közösségi Házban. A rendezvényen az érdeklődők ingyenes stresszmérésen, hajdiagnosztikán, feng shui tanácsadáson vehetnek részt. (nvzs)

XIX. kerület Tanfolyam
Ezerötszázan jelentkeztek a kispesti önkormányzat ingyenes angolnyelv-tanfolyamára. A kerület három kurzust indít. Az első tanfolyam hétfőn indul, befejezése után kezdődik a második, majd utána a harmadik turnus. (sk)

XX. kerület Új honlap
Már látható, tesztelhető a kerület új honlapja. A www.pesterzsebet.hu oldal információit folyamatosan helyezik föl a digitális kikötőre. (lma)

XXI. kerület Ki kapja a nívódíjat
A csepeli önkormányzat javaslatokat vár november 12-ig. A kitüntetést megkaphatja magánszemély, gazdasági társaság, intézmény vagy civil szervezet. (vs)

XXIII. kerület Szemétszüret
Őszi szemétgyűjtésre invitálja ma a soroksári lakosokat a kerület polgármestere, Geiger Ferenc. Elsősorban a ritkán lakott zöldterületeken, például a Duna-parton szedik össze a szemetet a Tiszta Soroksárért akció résztvevői. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!