Hírek

2004.11.30. 07:31

Győzelemmel melegítettek

A Ferencváros edzője, László Csaba örül a Honvéd legyőzésének és az őszi bajnoki címnek. Labdarúgóival együtt azonban vasárnap óta már csak a szerdai Basel elleni hazai UEFA-kupa-mérkőzésre összpontosít.

Teszler Vendel

– Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen három napunk maradt a felkészülésre. Igaz, a profi világban szinte soha sincs több idő. Szeretnénk, ha tavasszal is hasonló gondjaink lennének – mondta
a Reggelnek László Csaba.

A kispestiek elleni, vasárnap esti 4-0-s siker után az FTC vezetőedzője már hétfőn délelőtt edzést vezényelt játékosainak.
A ferencvárosiak ma délután UEFA-kupa csoportmérkőzésük helyszínén, a Puskás Ferenc Stadionban gyakorolnak. Az előkészületeket a szerda délelőtti átmozgatás zárja.

– A taktikai elememeket, a pontrúgásokat gyakoroljuk majd, s megnézzük videón az ellenfelünket – avatta be csapata programjába olvasóinkat László Csaba. – Fizikális gondjaink eddig sem akadtak. Úgy vélem, e téren most sem lesz problémánk. Nagyon fontos, hogy kérésüknek megfelelően többen, Huszti, Bajevszki, Vukmir is pihenni tudtak vasárnap. Kapicot is csak Rósa sérülése miatt küldtem pályára.

– Mi a helyzet Rósával?
– Ő rendbe jön szerdáig, Leandro viszont nem játszhat. Nehezteltem rá, mivel fáradságot érzett a lovagló izmában, mégis későn kérte a cseréjét, s így kiújult a régi sérülése. Hiába még nem vagyunk teljesen profik.
– A Honvéd ellen viszont többen is profi teljesítményt nyújtottak.

– Örültem, hogy játékosaink nem alibiztek, hanem még 4-0 után is újabb gólokat akartak lőni. Úgy érzem, hogy labdarúgóinknak sikerült átvenniük a megfelelő szemléletet. A vasárnap pályára lépők közül Zováth élt leginkább a lehetőséggel. A zalaegerszegi bajnokink után ismét jól futballozott, játékával helyet követel magának a szerdai csapatban.
A Basel elleni mérkőzésünk sorsdöntő lesz, a győztesnek esélye marad a továbbjutásra.

A Ferencváros novemberi mérkőzései

November 4. FTC–Feyenoord 1-1

November 7. Debrecen–FTC 2-0

November 11. FTC–Pécs 1-1

November 20. ZTE–FTC 1-5

November 25. Schalke–FTC 2-0

November 28. FTC–Honvéd 4-0

László Csabát befogadta a Fradi-család

A kispestiek elleni győzelem után a ferencvárosi B-közép László Csaba nevét skandálta kórusban. – Az ismeretlenből érkeztem,

ennek ellenére elfogadott a Fradi-család. Még nagyon sokáig szeretnék az Üllői úton dolgozni. Természetesen jól esett a közönség elismerése, ám úgy gondolom, hogy amit elértünk, az a csapat

érdeme – nyilatkozta a fiatal erdélyi származású edző.

Hatékony vetésforgó

Az NB I mezőnyének legkiegyenlítettebb játékoskeretével vitathatatlanul az őszi bajnok rendelkezik. László Csaba bátran cserélgetheti játékosait a kezdőcsapatban. A zöld-fehérek mestere sikerrel alkalmazza az Európában már mindennapos rotációs rendszert, különösen a támadósorban. A ferencvárosi labdarúgók ösztönzötten lépnek pályára, s az esetek zömében élnek is a felkínált lehetőséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!