Hírek

2004.10.18. 10:52

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Medgyessy serpája Gyurcsány volt

A balatonőszödi tanácskozáson a tizenegy államfő, illetve miniszterelnök mellett egy-egy szakértő vehetett részt. Őket nevezik a politikai zsargonban serpáknak, akik egyébként a Himalája hegymászóinak csomagjait cipelik a csúcsra. Tavaly a baloldal londoni tanácskozásán Medgyessy Péter serpája éppen Gyurcsány Ferenc volt. Most ő Agóts Klára külpolitikai és biztonsági főtanácsadót vette maga mellé.

Dornbach Alajosnak  nem hiányzik a parlament

Dornbach Alajosnak, a Tisztelt Ház egykori alelnökének nem hiányzik a politika. Távolról figyeli az eseményeket, illetve az SZDSZ frakciójának tanács-adója. „Őszintén mondom, mindig szerettem volna visz-szatérni eredeti szakmámhoz, az ügyvédi irodába.” A parlamenti munkát átmeneti hivatásnak tekintette, bár szívesen vett részt a törvényhozásban, mindig izgatta a jogalkotás.

Pásztohy András az „anyaros” nagypapa

Pásztohy András, az MSZP mezőgazdasági szakpolitikusa szabadidejében legszívesebben a természetet járja vagy unokájával játszik. A képviselőnek mandátuma megszerzésekor fel kellett függesztenie tevékenységét az agrárcégében, de hétvégeken most is kijár a kukoricaföldekre és a búzamezőkre. Rossz időben Szentendrén élő fiát, és 3 éves unokáját várja mernyei otthonában. A kis Lili „anyaros” papának szólítja.

Font Sándor egy hónapja 

Minden várakozást felülmúlt az idei szőlőtermés. A legtöbb gazda örül ennek, Font Sándornak azonban fő a feje. A képviselő egy hónapja szüretel háromhektáros soltvadkerti birtokán, de még mindig nem ért a végére. A parlamenti ülésszak idejére kénytelen felfüggeszteni a szőlőszedést. A hideg miatt egyre jobban romlik a termés minősége. Font már nem borászkodik, nővére pincészetének adja el a szőlőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!