Hírek

2004.10.19. 01:36

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Szászfalvi László  a könyvtárába menekül
Szászfalvi László országgyűlési képviselőt ha bánat éri, több mint tízezer kötetes könyvtárába menekül. Azt állítja, a könyvek mindig segítenek. Különösen a teológia, a régészet és a szépirodalom enyhíti a fájdalmat, amiből az utóbbi időben bőven kijutott. A családi tanács is kirukkol egy-egy új ötlettel. Most azt javasolták: frissítse fel angoltudását, így egyszerűbb lesz új könyvet ajándékozni neki.

Suchman Tamásról  dokumentum film készül
Suchman Tamásról, a Horn-kormány volt privatizációs miniszteréről portréfilm készül. A szocialista politikus komolyan veszi ezt a szerepét is, ezért újra zongorához ült, hogy felfrissítse zenei élményeit. A kiváló zongora 38 éve ugyanazon a helyen, a marcali szülőház egyik szobájában áll, és számos lakásfelújítást túlélt.



Iváncsik Imre maga megy be az erdőbe
Rendszeresen bemegy az erdőbe a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára. Iváncsik Imre imád gombászni. Néhány éve segített feltérképezni a hazai szarvasgomba-lelőhelyeket. Erdeinkben jó néhány alfaja megterem a népszerű spórásnak. A szocialista politikus államtitkárként keveset tud hódolni szenvedélyének. Erdőbe is inkább a politikus-, mint a gombásztársai próbálják bevinni.

Fodor Gábor nyitotta meg Wahorn András tárlatát
A festészet napján, tegnap Fodor Gábor nyitotta meg Wahorn András festőművész kiállítását, a K. Petrys Házban. Fodor régen, még a nyolcvanas években ismerkedett meg Wahornnal. Elment minden koncertre, ahol fellépett a legendás Bizottság együttes. Amíg a művész Magyarországon élt, a kilencvenes évek elején több tárlatát Fodor nyitotta meg. „Megtisztelő a feladat” – állítja a politikus ma is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!