Hírek

2004.10.21. 07:38

Hírsáv

BAMA

Ma zárul Budapesten az állásvásár
A pénzügyön át az informatikáig mintegy ötven munkáltató több mint 2100 ajánlattal várja az érdeklődőket még ma is a Budapesti Corvinus Egyetem állásbörzéjén. (zse)

Nem fűnyíróval csökkentik a köztisztviselők számát
A szakszervezetekkel együttműködve, több évre kötne közszolgálati bérmegállapodást a kormány. Ezzel elkerülhetők lennének a fűnyíróelven kivitelezett létszámleépítések. A hónap végéig elkészülő tervezet célja, hogy az elbocsátottak hathatós segítséget kapjanak az újbóli elhelyezkedéshez, az ehhez szükséges képzéshez. (fl)

Ablakon bedobott pénz a Követ-Inemnél
A fenntarthatóság jegyében szervezett konferencián ismerkedhetnek meg a vállalatok vezetői az új környezetvédelmi eljárásokkal. A Követ-Inem Egyesület Ablakon bedobott pénz címmel november 22-én a budapesti Gellért Szállóban nagyvállalatokat mutat be, amelyek milliókat takarítottak meg környezetvédelemmel. (fl)

Minden szakterületen többet keresnek a férfiak
A felmérések szerint egyre nagyobb a különbség a férfi és női keresetek között. Magyarországon a közép- és felsőfokú végzettségű férfiak akár 30-40 százalékkal is többet keresnek, mint az ugyanolyan képzettségű nők. Utóbbiak hátrányos helyzetben vannak a juttatások és
a pozíciókhoz való hozzájutás terén is. (fl)

Demján és a kínaiak is szemet vetettek a Malévra
A cég talpra állítását tűzte ki célul, és írt alá megállapodást a kínai Hainan Airlines és a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvest Rt. A kínaiak kizárólagos stratégiai partnerként vennének részt a magyar légitársaság működésében, a magyar cég részvétele azonban még nem biztos. (fl)

Évente 300 ezer milliárd forintot mosnak tisztára
A pénzmosás mértéke bűnügyi szakértők szerint idén
a nemzetközi gátló erőfeszítések ellenére 15 százalékkal haladja meg a tavalyi értéket. A világon jelenleg becslések szerint évente közel 300 ezer milliárd forintnyi, illegális ügyletekből származó pénzt „fehérítenek” ki. Ennek 40 százaléka kábítószer-kereskedelemből származik. (fl)

E-kereskedelem fejlesztése kisvállalkozók körében
Az internetes kereskedelem fejlesztését szolgáló program közép- és kisvállalkozók számára jövő májusban indul és őszig tart. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint az Európai Unió PHARE előcsatlakozási alapja közösen mintegy 900 millió forint értékű tanácsadói tevékenységre készül. (zse)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!