Hírek

2004.10.15. 11:03

Erős srácok Albertirsán

Erős Károly amellett, hogy az Újpest csapatkapitánya, még egy utánpótlásközpontot is irányít. A lila-fehérek csupa szív labdarúgója Albertirsán foglalkozik a gyermekekkel, mellette D-licences edzők dolgoznak.

Szabó Tamás

Erős Károly három évvel ezelőtt indította el a focisuliját. Albertirsán azóta számos kissrác megfordult, jelenleg hatvan utánpótláskorú játékos kergeti nála a labdát. A lilák focistája harminchárom évesen irányítja a tábort.
– Az 1991–1995 között született fiúk játszanak nálam
– mondta Erős Károly. – Én vagyok az albertirsai utánpótlásközpont szakmai felelőse. Rajtam kívül D-licences, vagyis utánpótlás-korosztályú képesítést szerzett edzők dolgoznak.
Erős és csapata az albertirsai sporttelepen tartja az edzéseket. Habár a feltételek korántsem megfelelőek.
– Sajnos, a helyi pálya meglehetősen rossz állapotban van. Ezenkívül két tornaterem áll a rendelkezésünkre, főképp ott tartjuk az edzéseket.
Az albertirsai önkormányzat nem különösebben érdeklődik Erős iskolája iránt, minimális összeggel támogatja a munkát.
– A helyi önkormányzat évi 50 ezer forinttal támogat minket. Ez nem sok mindenre elegendő. A saját pénzemen vettem a mezeket, a bójákat és
a labdákat. Minden játékosnak van egy labdája, ez volt a legfontosabb. Habár Magyarországon évek óta az utánpótlás-nevelés fontosságát hangsúlyozzák, ennél több nem történik. Csakúgy, mint másról, erről is csupán beszélnek. Számos tehetséges srác játszik nálam, sokra vihetnék, meglehet, sosem lesz belőlük semmi.
Erős csapata a Pest megyei bajnokságban játszik. Habár edzőként nem az eredményeket tartja ebben a korosztályban a legfontosabbnak, mégis jól szerepelnek, dobogón áll a csapat.
– A harmadik helyen állunk, de tényleg nem ez a fontos. A lényeg, hogy jól érezzék magukat a gyerekek. Már annyian vagyunk, hogy a mi srácaink alkotják az albertirsai serdülőcsapatot. A csapnivaló körülmények ellenére sem fordult meg a fejemben, hogy feladom. Tovább foglalkozom a srácokkal.
Az újpestiek lelkes csapatkapitánya még elmondta, heti kétszer foglalkozik Albertirsán a gyerekekkel. A saját élvonalbeli edzése után van ideje és energiája a gyerekekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!