Labdarúgás

2024.06.11. 14:17

Teljes az NB II. 2024/25-ös mezőnye

A Békéscsabával vált teljessé a 2024/25-ös, ősztől immár tizenhat csapatosra csökkentett NB II. mezőnye.

Vincze Miklós

A Békéscsaba elbukta ugyan az NB II.-es osztályozót, ám a legjobb fel nem jutó csapatként a viharsarkiakat kérte fel elsőként az MLSZ, hogy egészítsék ki a mezőnyt. 

labdarúgás, NB II,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A lila-fehérek a felkérést elfogadtak, így a Békéscsaba egy év szünet után ismét a másodosztályban szerepelhet. A Békéscsaba a Tatabánya elleni osztályozót 4-3-as összesítéssel veszítette el, viszont így is a legtöbb pontot gyűjtötték a harmadosztályú bajnokságban, így a Haladás helyét ők vehetik át az NB II.-ben.

A másodosztály mezőnye: Kisvárda, Mezőkövesd, Vasas, Szeged, Kozármisleny, Gyirmót, Soroksár, Budafok, Honvéd, Kazincbarcika, Ajka, Csákvár, BVSC, Szentlőrinc, Tatabánya, Békéscsaba.

A Putnok az elvesztett osztályozója nyomán végül marad az NB III.-ban, illetve a másodosztályból kiesett Tiszakécske, a Pécs, a Siófok és a Mosonmagyaróvár is a harmadosztályban folytatja. A Haladásnál ez egyelőre kérdéses, a Nyíregyháza és az ETO pedig feljutott az NBI-be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában