Asztalitenisz

2024.06.04. 07:00

A Jolywood Soltvadkert lett az Extraliga bajnoka

A hétvégén rendezték meg a férfi asztalitenisz Extraliga négyes döntőjét, amelyben a Jolywood Soltvadkerti TE is érdekelt volt. A soltvadkertiek az elődöntőben a Komlót győzték le, majd a döntőben is diadalmaskodtak a PTE PEAC Kalo-Méh I. csapatával szemben, így a vadkerti klub története során először megnyerte a férfi csapatbajnokságot.

Vincze Miklós

A soltvadkertiek a férfi asztalitenisz Extraligában a felsőházi rájátszásban a 3. helyen végeztek, ezzel vívták ki a jogot, hogy a final fourban harcoljanak a minél szebb színű éremért. 

Jolywood Soltvadkerti TE, asztalitenisz,
A férfi gyõztes csapat, a Jolywood Soltvadkerti TE tagjai az asztalitenisz Extraliga férfi döntõjében Budapesten, az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban 
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Purger Tamás

A felsőházi rájátszást a PTE PEAC zárta az élen 26 ponttal, a második helyre a Komlói Bányász futott be 24 egységgel, a 3. lett a Jolywood Soltvadkerti TE 20 ponttal, a 4. helyen pedig a Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő I. zárt, a vadkertiekhez hasonlóan 20 ponttal, a két csapat helyezését az egymás elleni mérkőzések mutatói döntötték el a Bács-Kiskun vármegyeiek javára.

Az Extraliga final fourt az idén a budapesti Ormai László Sportcsarnokban rendezték. A pénteki elődöntőben a Soltvadkert a Komlóval találkozott, és a Bács-Kiskun vármegyeiek borították a papírformát. Lei Balázs és Varga Botond párosa adta meg az alaphangot ezen a mérkőzésen, majd a rutinos Zoltán Zoltán és a kettőt nyerő Nemanja Djilas tette fel a koronát a soltvadkertiek teljesítményére, amelynek köszönhetően a vadkerti mester, Ambrus Ferenc tanítványai kivívták a döntőbe jutást.

A döntőben a Lei Balázs, Nemanja Djilas duó hozta az első sikert a páros mérkőzésen, majd a fiatalok összecsapásán Lei megverte Szántosi Dávidot. A pécsieknél Demeter Lehel biztosan nyerte az első mérkőzését, a szerb válogatott Pető azonban láthatóan nagyon fájlalta a lábát. Zoltán Zoltán ellen még szó szerint kiszenvedte a győzelmet, de Lei ellen már tehetetlen volt. Közben Djilas legyőzte Szántosit, így kezdődhetett a vadkertiek örömtánca. Két éve még bronzérmes lett a Soltvadkert, az idén pedig története első élvonalbeli bajnoki címét szerezte meg.

Az asztalitenisz Extraliga Final Four férfi elődöntőjében:

Jolywood Soltvadkerti TE–Komlói Bányász 4:2

Lei Balázs, Varga Botond–Szita Márton, Sabján Gergely 3:1 (6, 10, –3, 6)

Nemanja Djilas–Szita 3:2 (–8, 9, 9, –7, 7)

Zoltán Zoltán–Both Olivér 3:0 (4, 8, 6)

Lei–Sabján 2:3 (–6, 6, 9, –8, –13)

Varga–Szita 1:3 (–2, –9, 7, –4)

Djilas–Sabján 3:0 (4, 13, 7)

Az Extraliga Final Four férfi döntőjében:

Jolywood Soltvadkerti TE–PTE PEAC Kalo-Méh I. 4:2

Lei Balázs, Nemanja Djilas–Pető Zsolt, Demeter Lehel 3:0 (9, 8, 15)

Lei–Szántosi Dávid 3:1 (3, –8, 7, 9)

Zoltán Zoltán–Pető 2:3 (–6, 13, –12, 14, –5)

Djilas–Demeter 0:3 (–6, –7, –9)

Lei–Pető 3:1 (7, –5, 7, 8)

Djilas–Szántosi 3:1 (7, –5, 9, 9)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában