Futsal

2024.05.17. 20:34

A ScoreGoal Kecskemét nyerte a döntő első összecsapását

A férfi futsal NB I. döntőjének, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcának az első felvonását rendezték meg pénteken este Szombathelyen, a Haladás VSE vendége a ScoreGoal Kecskemét volt. A találkozót a végig taktikusan, maximális koncentrációval játszó, a Vas vármegyei megyeszékhelyen vasakaratot tanúsító ScoreGoal Kecskemét nyerte Biró Attila mesterhármasával.

Vincze Miklós

Kétszer már kiadós vereségbe szaladt bele a ScoreGoal Kecskemét Szombathelyen a 2023/24-es idényben, egyszer 5-0, a felsőházi rájátszásban pedig 6-0 arányban kapott ki. Ennek megfelelően nem sok esélyt adtak a hozzáértők a hírös városiaknak a döntő első találkozón, amelyen a Haladás volt a rendező. Az első félidőben aztán ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban látszott, hogy Marko Gavrilovic ezúttal maximálisan felkészítette a Haladás ellen a csapatát, óriási küzdelem folyt a pályán, gól azonban nem esett. Ez a Kecskemét számára mindenképpen részsikernek számított, de ez az a részsiker, amit sehol nem jegyeznek.

futsal, ScoreGoal Kecskemét, győzelem
A ScoreGoal Kecskemét játékosa, Biró Attila (fekete mezben) mesterhármast szerzett.
Fotó: Bús Csaba

A második játékrész 19. másodpercében aztán robbantott a ScoreGoal. Rigó egy méretes indítással dobta támadásba a vendégcsapatot, Rigó érte utol a labdát majdnem a szöglet közelében, és cimbalomszögből a hazai kapus lába között a kapuba talált, 0-1. Még öt perc sem telt el a második játékrészből, amikor szabadrúgáshoz jutott a ScoreGoal Kecskemét, kicsit balról, a kaputól 18 méterre. A pontrúgást Biró végezte el, és irtózatosan nagy gólt lőtt a bal fölső sarokba, 0-2. Ezt követően átálltak a szombathelyiek létszámfölényes játékra, amely a 34. percben hozott eredményt, Vas Ádám szépített, 1-2. A kecskemétiek mintha meg sem rezzentek volna a szépítő góltól, továbbra is maximális koncentrációval tették a dolgukat, volt, hogy ők is létszámfölényre váltottak az időt ölendő. A 38. percben aztán Pál ívelt előre majdnem a kecskeméti alapvonalról, Biró pedig remek érzékkel csúsztatott a kapujába éppen visszaérő hazai kapus fölött a hálóba, 1-3. Még egy tízméterest elvégezhetett két másodperccel a lefújás előtt a Szombathely, de az eredmény már nem változott, ami azt jelenti, hogy a férfi futsal NB I. döntőjében az első mérkőzés után az előny a kecskemétieknél van.

futsal, ScoreGoal Kecskemét, győzelem
A ScoreGoal Szombathelyen, a csapat mögött a szurkolók
Fotó: ScoreGoal Kecskemét

Folytatás hétfőn, a Messzi István Sportcsarnokban.

Haladás VSE-ScoreGoal Kecskemét Futsal 1-3 (0-0)

Szombathely, Haladás sportcsarnok, vezette: Kiss Gergő, Karsai Roland, Deme Rajmund, ifj, Imrő János.

Haladás: Alasztics – Luiggi Longo, Hajmási, Vas, Rutai. Csere: Gyimesi – Kovács M., Szalmás, Dróth, Henrique Diniz, Sipos, Körmendy, Vatamaniuc, Hadházi. Vezetőedző:

SforeGoal Kecskemét: Rigó – Biró, Pál, Fekete, Tomic. Csere: Krajcsi – Hajnal, Bencsik, Kajtár, Suiscsák, Haász, Nádudvar, Szabó Á.

Gól: Vas a 34., illetve Biró a 21., a 25. és a 28. percben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában