Labdarúgás

2024.05.13. 14:18

A KTE II. a Szolnok ellen aratott megérdemelt sikert

Az NB III. dél-keleti csoport 28. fordulójában a KTE II. a Szolnoki MÁV-ot fogadta a Műkertvárosban. Virágh Ferenc fiataljai remek teljesítményt nyújtva tudták begyűjteni a pontokat.

Nyitray András

A KTE II. három túlkorossal, Mihajlo Meszhivel, Derekas Zoltánnal és Fadgyas Tamással egészültek ezúttal ki, de így is akadtak hiányzók sérülések és betegségek miatt az alapcsapatból. 

KTE II. labdarúgás, Kecskemét,
A KTE II. megérdemelten tartotta otthon a pontokat
Fotó: KTE

Ennek ellenére jól kezdtek, a vendégek nehezen tudtak eljutni a kecskeméti kapuig, ott pedig rendre rossz döntéseket hoztak. A legközelebb Annus járt a gólszerzéshez, de rosszul találta el a labdát, így az Fadgyas zsákmánya lett. Főleg kontrákból és labdaszerzésekből akadtak hazai lehetőségek, de eleinte ezekbe még sok pontatlanság csúszott a befejezéseknél. A félidő közepéhez közelítve aztán már sikerült végig vinni egy gyors akciót, Zoltán gyújtotta be a rakétákat, egy jó csellel elküldte a védőjét is, majd jobbal a bal alsóba passzolt (1-0). A 34. percben Derekas szép mozdulata kapott tapsot, aki egy szöglet után ollózni próbált, nem sokkal lőtt fölé. A szünethez közelítve aztán ismét főszereplő lett, hiszen miután Zoltán hozta játékba a jobb oldalon, lapos beadását Artner piszkálta a közelről a kapuba (2-0).

A második félidőben is szervezett maradt a „kis” KTE, Kovács azonnal növelhette volna az előnyt, de kapáslövése lecsúszott. A vendégek továbbra sem tudtak felpörögni, hiába próbáltak taktikailag is változtatni a szünetben. Jött az újabb hazai gól az 55. percben, ami el is döntötte tulajdonképpen a találkozót, Szamosi balról lőtte középre laposan a labdát, amit Jászai-Deák vágott be üresen érkezve. Gyorsan jött tulajdonképpen a kegyelemdöfés is, a végeredményt Artner állította be tíz minutummal később, aki teljesen szabadon érkezett Zoltán jobbról középre lőtt labdájára, és gond nélkül passzolt a kapuba (4-0).

– Nagyon jól álltunk bele ebbe a mérkőzésbe, megfelelő mentalitással, jobban is futballoztunk ellenfelünknél. A végén már a vendégek is inkább a fiatalokat állították be, így nem férhetett kétség ahhoz, hogy megérdemelten megnyerjük ezt a találkozót – értékelt Virágh Ferenc.

Kecskeméti TE II. – Szolnoki MÁV FC 4-0 (2-0)

Kecskemét, 200 néző. V: Kreitl (Molnár, Juhász)

KTE II.: Fadgyas – Hatvani, Artner (Kárpáti 65.), Zoltán (Balis 82.), Györgye (Bodor 74.), Kovács K., Meszhi (Majoros 82.), Jászai-Deák, Goretich (Czenky 64.), Derekas, Szamosi. Vezetőedző: Virágh Ferenc

MÁV: Csáki – Tisza, Iván (Dudok 74.), Lengyel B. (Barna 61.), Annus (Kató 61.), Pelles, Dr. Kardos, Dósa (Lengyel G. 74.), Antal, Kópis, Szabó R. (Demeter 46.). Vezetőedző: Horváth Csaba

Gól: Zoltán (23.), Artner (38., 65.), Jászai-Deák (55.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában