Labdarúgás

2024.04.17. 22:07

Könnyű győzelemmel jutott tovább a Lajosmizse – galériával

A Vármegyei Kupa negyedik fordulójában a Lajosmizsei VLC a Kiskunfélegyháza gárdáját fogadta. Mivel mind a két csapat a vármegyei első osztályban szerepel, és ott is nagy harcot vívnak egymással, jó mérkőzésre volt kilátás.

Szentirmay Tamás

A csapatok összeállításánál azonban már látszott, hogy a Kiskunfélegyháza, nem a legerősebb összeállításával érkezett Lajosmizsére. Oroszi Dániel sérülés miatt már a bajnoki mérkőzésen sem játszhatott, a kispadon pedig mindössze három játékos szerepelt. Közülük az egyik Nagy Szabolcs kapus. Némedi Norbert vezetőedző ugyanis úgy gondolta, hogy ezen a kupa meccsen lehetőséget biztosít a fiatal Szabó Mihálynak. A másik csere Molnár Edvárd volt, a harmadik pedig Szabó Dávid. Ezzel szemben az Árva Zsolt által irányított Lajosmizsének öt labdarúgó állt a rendelkezésére. A vezetőedző élt is ezzel a lehetőséggel és mind az öt játékost becserélte.

vármegye I. Lajosmizse, Kiskunfélegyháza
A Félegyháza ellen játszott a Lajosmizse
Fotó: Szentirmay Tamás

Jól indult a találkozó a Kiskunfélegyháza számára, mert a 4. percben bal oldali támadás után Erős Gergő kapta a labdát, de lövése a keresztlécet találta telibe. Válaszként egy perccel később Bán Norbert alig lőtt a jobb alsó sarok mellé. Pontosan félóra telt el a mérkőzésből, amikor a hazai csapat tűzijátékot rendezett a kiskunfélegyházi kapu előtt. Szabó Mihály két alkalommal is ragyogóan mentett, de a harmadik, Sallai Bence lövésénél már tehetetlen volt 1–0. Továbbra is a hazaiak voltak támadásban és a 42. percben Halasi távoli lövése nem sokkal a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret.

A második félidő elején Kiss László próbálkozott bevenni a félegyházi kaput, de közeli lövése egy védőről szögletre pattant. 

Az 58. percben mintegy húsz méterrel a vendégek kapujától szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat. A labda mögé, az egykor kiskunfélegyházi játékos Valkai Tamás állt, és jól eltalált lövése a felső kapufáról pattant a hálóba 2–0. Ezt követően a vendégek próbálkoztak támadásokkal, de ezek mind elhaltak a lajosmizsei kapu előtt. A mérkőzés hajrájában ritkán látható góllal növelte az előnyét a Lajosmizse. Szabó Mihály kirúgása az őt támadó Fekete Dávidot találta el, akinek a testéről a kapuba csorgott a labda 3–0.

Árva Zsolt: – Nem egy nagy iramú mérkőzést játszottunk. A Kiskunfélegyháza nem mozgósított hatalmas energiákat, hogy tovább jusson. Így is nehéz futballozni, ha az ellenfelünk nem akar száz százalékkal játszani. Erre fel is hívtuk a csapat figyelmét. Mindig jó időben szereztük meg a gólokat, így végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Már három éve nem játszottunk hazai pályán Magyar Kupában, így alapvető célunk volt, hogy tovább jussunk, ezt tudtuk is teljesíteni. A játékunk helyenként tetszetős is volt.

Némedi Norbert: – Gratulálok a hazai csapatnak mert megérdemelten jutott tovább a kupában. Úgy gondolom, hogy sokkal több lehetőségük volt ezen a napon, mint nekünk. Kicsit tartalékosan tudtunk felállni, de azért megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a mérkőzésből. Nekünk a bajnokság nagyobb elsőbbséget élvez most, de ezt a találkozót sem vettük félvállról. Ezen a mérkőzésen jobb volt a Lajosmizse, sok sikert kívánunk nekik a kupában.

Lajosmizsei VLC–Kiskunfélegyháza 3–0 (1–0)

Lajosmizse, vezette: Sebestyén László (Apró Ferenc, Tóth Róbert).

Lajosmizse: Tajti – Sallai (Cserni 84.), Fekete A., Orlov, Halasi (Fekete D. 85.), Peres, Kiss L. (Csicsó 61.), Zsíros (Boros 81.), Bán, Tarnóczki (Palotai 81.), Valkai. Vezetőedző: Árva Zsolt.

Kiskunfélegyháza: Szabó M. – Nagy D., Magony, Erős, Marsa Á, (Molnár E. 61.), Nagy V., Urbán, Szabó P., Kőrös, Kurgyis, Huszka. Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gólszerző: Sallai 30., Valkai 58., Fekete D. 86. percben. Sárga lap: Tarnóczki 19., ill. Nagy V. 33. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában