Labdarúgás

2024.03.03. 07:00

A BKV Előre ellen kezdik a tavaszi szezont a lila-fehér fiatalok

Vasárnap az NB III-as bajnokságok is elrajtolnak, a Kecskeméti TE II. ellenfele a BKV előre lesz a Műkertvárosi Sportcentrumban 12 órás kezdéssel a 18. fordulóban. 

Nyitray András

A fiatalok hosszú felkészülésen vannak túl, hiszen január közepén láttak munkához Virágh Ferenc és a szakmai stáb irányítása mellett. Főleg az edzőmeccseken volt a fókusz, sokat játszott a társaság, jellemzően jó eredményeket elérve.

KTE II, NBIII, labdarúgás, Kecskemét,
A harmadosztályú tagság megtartása a fő céljuk
Fotó: Nyitrai András

– Amit szerettünk volna, azt meg tudtuk valósítani, a hiányosságokat próbáltuk javítani az őszi teljesítményt alapul véve. Sok mérkőzést kötöttünk le, hiszen fiatal csapatról van szó, így tudnak a játékosok igazán tapasztalatot gyűjteni. Az eredményekre sem lehet panasz, de nem ezen volt a hangsúly, inkább a mutatott játékon. Sokat kaptam vissza abból, amit látni szerettem volna, így bizakodva várom én és a játékosok is rajtot – mondta Virágh Ferenc, a Kecskeméti TE II. vezetőedzője a téli munka kapcsán. 

Az első ellenfél a stabil középcsapatnak számító BKV Előre lesz, mely a 7. helyről várja a találkozót. Virágh Ferenc elmondta, minden mérkőzésre kupadöntőként kell tekinteniük, hogy elérjék a fő céljukat, ami a bennmaradás. 

– Egy jó középcsapat érkezik hozzánk, a fiatalok mellett megvannak a rutinos játékosai is a BKV-nak. Próbálunk tisztességgel felkészülni minden meccsre, így erre is. Bízunk benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot a nyitányon. A tavasz során az a legfontosabb, hogy elsősorban magunkra koncentráljunk, minden mérkőzést egy kupadöntőként kezeljünk, hiszen az a célunk, hogy bennmaradjunk. Ebben az osztályban, főleg az év ezen szakaszában mindig az az egyik nagy kérdés, hogy a pályák milyen állapotban vannak, erre külön készülnünk kell nekünk is. Az őszi szezon felénél a stábbal már azt akartuk elérni, hogy elérhető távolságban maradjunk a képzeletbeli piros vonaltól, hogy tavasszal reális esélyekkel harcolhassunk az NB III-as tagságért. Ez sikerült, hiszen három-négy pontra vagyunk ettől. A többi csapat is küzd természetesen az életéért, de meglátásom szerint játékban sokat fejlődtünk. Az biztos, hogy tavasszal is döntő lehet akár egy-egy momentum, egy-egy extra megoldás ebben a bajnokságban, ami a különbséget jelentheti – tette hozzá Virágh Ferenc a nyitány és a tavaszi célok kapcsán. 

A Kecskeméti TE II. a tavaszi szezonban is a Műkertvárosi Sportcentrumban vívja majd a hazai mérkőzéseit, melyekre a belépés továbbra is ingyenes lesz. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában