Labdarúgás

2024.03.02. 18:20

A Lajosmizse az élen tartotta a Vadkertet

A tizenhat forduló után az 5. helyen álló, a tavaszi rajton Hartán kiadós vereséget szenvedő Lajosmizse a 2. helyen tanyázó Kunbaját fogadta a vármegyei első osztályú bajnokság 17. fordulójban. A mérkőzés esélyesének a vendégeket tartották, ám a Lajosmizse a mérkőzés elején szerzett két gyors góllal, majd szervezett, lelkes játékkal lefegyverezte a Kunbaját, és biztosan nyerte a mérkőzést.

Vincze Miklós

Az őszt az élen záró, majd a tavaszi első fordulóban hazai pályán elszenvedett vereségét követően a Kunbaja abban a tudatban lépett pályára Lajosmizsén, hogy győzelem esetén visszaállhat az élre, miután a Soltvadkert ezen a hétvégén szabadnapos. Ennek szellemében is kezdtek a vendégek, lendületesen, a labdát sokat birtokolva kapuja elé szorítva a Lajosmizsét. A 4. percben aztán jött a meglepetés, az első hazai akció góllal végződött. A 4. percben aztán jött a meglepetés, az első hazai akció góllal végződött. Peres Csaba passzolt ki a labdát a bal oldalra Halasi Károlynak, ő Tarnoczki Tiborhoz továbbított, ő előbb lekezelte a jáőtékszert, majd a 16-osról a jobb alsó sarokba helyezte, 1–0. Még vehemensebben kezdeményezett a Kunbaja, a hazai csapat pedig négy percre rá növelte az előnyét. Kiss László tört előre a jobb oldalon, beadta a labdát középre Tarnoczkinak, aki egy fordulás után remek ütemben tette kifel a labdát jobbra, Halasi Károly elé, aki először befelé tolta a játékszert, majd ballal, tíz méterről, középről higgadtan helyezett a bal alsó sarokba, 2–0. Hajszál híján jött a válasz, Kokljevci ívelt be balról kapásból, Ivanisevic remek ütemben röpült be a labdára, de a jobb kapufa mellé emelt. Kisvártatva egy vendégszögletet követően Damjanovic robbant be a kapu elé és küldött meg egy bombaerős fejest a bal alsó sarok irányába, egy hazai védő azonban nagyot mentett. A labdabirtoklás terén a Kunbaja ettől fogva egészen az első félidő zárásáig komoly fölényt alakított ki, ám meddő fölényt, miután a hazaiak szervezetten és lelkesen védekeztek, a vendég támadások pedig körülményesek, olvashatóak voltak, így igazi ziccer nem is nagyon alakult már ki Kis Csaba kapuja előtt.

labdarúgás, kunbaja se, lajosmizsei vlc, mérkőzés
A Lajosmizsének a Kunbaja elleni győztes csapata
Fotó: Vincze Miklós

A fordulás után mit sem változott a játék képe, a Kunbaja igyekezett támadni, sokat birtokolta a labdát, veszélyt azonban továbbra sem sikerült okozniuk, a Lajosmizse továbbra is szervezetten és lelkesen tartotta az eredmény. Nem is csak tartotta, hanem növelte az előnyét. Az 59. percben egy hazai szögletet követően a védők a bal oldalra tisztáztak, ott Peres Csaba szerezte meg a labdát, és egy remek csel után középre ívelt, a labda elé érkező Halasi pedig a hosszú sarokba csúsztatott, 3–0. A 68. percben szépítettek a vendégek, Vukoicic ívelt be balról a kapu elé, a labda pedig Damjanovic testéről pattant a bal alsó sarokba, 3–1. Éreztek némi reményt megcsillanni a vendégek, igyekeztek rátenni egy lapáttal, de a játék képe mit sem változott. Olykor olyan érzése volt a nézőknek, mintha a futsalban az öt a négy elleni játék során, az öt a négy elleni játék gyümölcse, a megszerzett gól nélkül. A vendégcsapat körbeadogatta a hazai tizenhatost, de oda betörni azonban nem nagyon tudott, igazi veszélyt nem teremtett, nem bírt és nem tudott teremteni a Masalusic Nikola vezette társaság. Csak azok számára meglepetés a Lajosmizse 3–1-es győzelme a Kunbaja ellen, aki nem látta a mérkőzést, a Soltvadkert pedig maradt a tabella élén.

labdarúgás, kunbaja se, lajosmizsei vlc, mérkőzés
A Kunbaja csapata
Fotó: Vincze Miklós

Árva Zsolt, a Lajosmizse szakvezetője: – Rengeteg hiányzónk volt az elmúlt héten és ma is. Most egy kicsivel jobb volt az összetétel, nagyobb volt a választási lehetőség. Sikerült úgy összerakni mind a három csapatrészt, hogy láttuk a reményét annak, hogy a Kunbaja ellen meglepetés eredményt tudjunk elérni. Ez sikerült, önmagunkat is megleptük. Az elején, ami eddig nem volt ránk jellemző, az első két helyzetünket berúgtuk, és azt követően tudtuk a saját játékunkat játszani, azaz feszes védekezésből a kontrák vezetésére koncentrálni. A Kunbaja játékát ki tudtuk oltani, jól tolódtunk, jól olvastuk a játékukat. Úgy gondolom, hogy ma maximálisan megérdemeltük a három pontot, a csapatnak pedig gratulálok, mert foghíjasan is hoztuk azt, ami egy hazai csapattól elvárható.

Jovetic Aleksandar, a Kunbaja csapatkapitánya: – Azt aligha kell mondanom, hogy nem hiányzott bekapott két gyors gól a mérkőzés elején. A két hiányzónk ma nagyon hiányzott, elsősorban Susnjar Ognjen, aki Kokljevci Denillel holtversenyben a házi gólkirály. Szinte végig a kilencven perc során ott járattuk a hazaiak térfelén a labdát, betalálni azonban csak egyszer tudtunk. Gratulálok a hazai csapatnak.

Lajosmizsei VLC-Kunbajai SE 3–1 (2–0)

Lajosmizse, vezette: Rosta Kevin (Berger Tibor, Farkas László)

Lajosmizse: Kis Cs. – Csicsó (Borka 87.), Fekete A., Orlov L., Halasi (Cserni 86.), Peres, Kiss L. (Borsos 66.), Zsiros (Palotai 78.), Béres, Juhász, Tarnoczki. Technikai vezető: Surman Péter.

Kunbaja: Glisic – Hajrulovic (Vujkovic 43.), Kokljevci, Ikotic, Damjanovic, Ivanisevic, Masalusic, Vukoicic, Jovetic, Sojic (Todic 69.), Plavsic. Technikai vezető. Varga Zoltán.

Gól: Tarnoczki a 4., Halasi a 8., az 59., illetve Vujkovic a 68. percben.

Sárga lap: Kiss L. 40., Sallai 57., Tarnoczki 66., Csicsó 80., illetve Sojoc 57., Plavsic 59. perc.

 



 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában