Kézilabda

2024.03.02. 13:59

A Veszprém fiataljai nem hagytak esélyt az egyre lejjebb csúszó Kézilabda Kecskemétnek

A férfi NB I/B 20. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21 volt a Kézilabda Kecskemét ellenfele a Messzi István Sportcsarnokban. A hazaiaknak nem hagytak esélyt a bakonyi fiatalok. 

Nyitray András

Gyorsan elkapta a rajtot a veszprémi akadémiai csapat, hiszen Horváth Andor hétméteres gólja előtt már háromszor is bevették a kecskeméti kaput (1–3). A folytatásban sem változott a játék képe, Bőti és Barna révén tovább növelte előnyét a vendég együttes, mely a 11. percbe lépve már 7–3-ra vezetett. Horváth Andor lépett elő ekkor vezérré a hírös városiaknál, majd Dörmő is duplázott, ennek köszönhetően felzárkózott a játékrész közepére a Kecskemét (7–8). A 19. percben Horváth újabb gólját követően 9–10 állt az eredményjelzőn, ekkor azonban valami megtört kecskeméti oldalon, hat perc alatt öt gólosra nőtt a vendég előny (10–15). Szünetig ugyan próbálta rendezni a sorokat Tóth Norbert, de ez nem nagyon sikerült, Végh gólja után 12–18-ra vezetett a Veszprém. 

kézilabda, kézilabda kecskemét, mérkőzés, sport
Horváth Andor hét gólja is kevés volt önmagában
Fotó: Bús Csaba

A második félidő borzalmasan indult hazai szempontból, ugyanis tíz perc alatt mindössze egy gólt tudott szerezni a hazai gárda. A Veszprém U21 sem remekelt ugyan támadásban, de ezzel együtt is elérte a különbség a tíz gólt (13–23). Innentől nem is volt visszaút a hazaiaknak, csak az volt a kérdés, mennyi lesz közte a lefújás pillanatában. A kétszámjegyű különbség végül megmaradt, a vendégek 24–34-re nyertek. 

A Kecskemét ezzel továbbra is nulla pontos tavasszal, jelenleg a 14. helyet elfoglalva. Tóth Norbert csapata legközelebb március 9-én, szombaton 16 órakor lép pályára az Ajka vendégeként a bajnokságban. 

Kézilabda Kecskemét – Veszprém Handball Academy U21 24–34 (12–18) 

Kecskemét. V: Bátori B., Szécsi L. 

Kecskemét: Horváth A. 7 (1), Dörmő 3, Csuzi 2, Francia 2, Gárgyán 2, Deák 2, Papp 2, Kádár 2, Bózsa 1, Fodor 1, Forgács, Kucsera (k), Szikora (k), Molnár (k). Vezetőedző: Tóth Norbert 

Veszprém: Jajic 5, Barna 5, Bene 4, Sisa 4, Szabó T. 3, Hoffmann 3, Végh 3, Füry 2, Bőti 2, Czabula 1, Balogh 1, Hunyadi 1, Janowszky, Tóth (k), Győry (k), Reidmár (k). Vezetőedző: Dankovic Dinko.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában